Duke Marketing Ltd. – World Rally Championship 1988

Pokud patříte k milovníkům adrenalinu, řvoucích motorů a pachu spáleného benzínu, možná vám přijde vhod DVD, které se objevilo na pultech v sobotu 18. června 2011 za cenu 79,- Kč. Jako vydavatel je uvedena společnost Duke Marketing Ltd. a disk nese název World Rally Championship 1988. Jen mi to tak trochu připadá, jako když Ozzák koukal na DVD, jestli to Nagano vyhrajeme nebo ne…

V tomto strhujícím přehledu World Rally Championship roku 1988 vyzvali na souboj vedoucí rallyové týmy jejich talentovaní soupeři z Východu.

 

Přestože si Lancia vydobyla oba tituly nejúspěšnějšího výrobce i jezdce, její pozice byla vážně ohrožena japonskými speciály Toyotou Celica GT4 a Mazdou 323 4WD. Nissan a Mitsubishi také významně přispěli k této sezóně plné otazníků, ve které se favorizovaný Biasion úspěšně doburácel až do její cílové mety.

 

Pokryto je všech 13 nejslavnějších závodů rallysportu, od Monte Carla až po Harrogate. Palubní kamery ukazují týmy bojující navzdory plískanicím, sněhu, štěrku a blátu, zatímco kamery ve vrtulnících celou akci zachycují z ptačí perspektivy. Ve výborné formě byl zejména Alex Fiorio, jedoucí za Jolly Club Lancia. Francouzi Bruno Saby a Didier Auriol získali každý po jednom titulu v rámci jednoho kola, zatímco Španěl Carlos Sainz byl ve svém Fordu Sierra pravděpodobně tím nejvelkolepějším jezdcem roku. Bylo také třeba počítat i s oblíbenci diváků Kankkunenem, Alenem a Mikkolou, takže došlo i na epické zúčtování mezi starými matadory a čerstvými nováčky.  

 

Zadní strana 

 

Údaje o DVD:

Délka: 120 minut (116:19)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky 

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)  

Bonus: žádný