Eusebius – Bitva o Passchendaele

Běžná řada obálek Hit týdne vydavatelské společnosti Eusebius pokračuje v pátek 24. června 2011 dalším filmem z katalogu Magic Boxu, kterým bude Bitva o Passchendaele za 69,- Kč. Dostali jediný rozkaz. Přežít.

Snímek zasazený do kulis 1. světové války sleduje Michaela Dunneho, který se s těžkým zraněním vrací z Francie domů do Calgary. V místní vojenské nemocnici pozná citově i fyzicky zubožený Michael krásnou a tajemnou ošetřovatelku Sarah. Láska na sebe nenechá dlouho čekat.

 

Krátce na to vstupuje mladší bratr jeho milenky David nečekaně do armády a odjíždí bojovat do Evropy. Michael cítí jako svoji povinnost vydat se za ním a chránit ho. Oba muži se tak spolu s mnohatisícovým zástupem svých krajanů ocitají na válečném poli u Ypres v bitvě známé jako bitva u Passchendaele.

 

Filmový příběh vypráví o vášni, odvaze, odhodlání a hrdinství těch, kdo v ní tehdy bojovali, i těch, kdo milovali.

Hodnocení plus minus 65 procent: Zvláštně realistická nuda, civilní love story okořeněná pár minutami velmi solidních válečných scén. Snaha o dalšího vojína Rayena je víc než postižena Pearl Harborem.

Zadní strana dosavadního vydání

 

Zadní strana 

Žánr: Drama / Historický / Válečný / Romanický

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2008

Délka: 109 minut

Původní název: Passchendaele

Světová premiéra: 4. září 2008 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Paul Gross

Scénář: Paul Gross

Produkce: Francis Damberger, Niv Fichman, Paul Gross, Thom J. Pretak, Frank Siracusa, Austin Wong

Hudba: Jan A. P. Kaczmarek

Kamera: Gregory Middleton

Střih: David Wharnsby

Kostýmy: Wendy Partridge

Společnost: Damberger Film & Cattle Co. / Rhombus Media / Whizbang Films Inc.

Natáčeno: Calgary, Alberta, Kanada / Fort Macleod, Alberta, Kanada / Heritage Park, Calgary, Alberta, Kanada

Hrají: Paul Gross (Michael Dunne), Caroline Dhavernas (Sarah Mannová), Joe Dinicol (David Mann), Meredith Bailey (Cassie Walkerová), Jim Mezon (Dobson-Hughes), Michael Greyeyes (Highway), Adam Harrington (plukovník Ormand), Gil Bellows (Royster), James Kot (Skinner), Jesse Frechette (Peters), Rainer Kahl (německý kulometčík), Landon Liboiron (mladý německý voják), Patricia Benedict (ošetřovatelka), Hugh Probyn (Carmichael), Brian Dooley (McKinnon), Robert Nogier (pan Harper), Francis Damberger (starosta Costello), David Ley (Dr. Walker), Judith Buchan (paní Costelloová), David Brown (Dr. Nigel Bernard), Chad Nobert (doktor #2), Lois Holley (stařena), Stafford Lawrence (stařec), Marty Antonini (Johhny), James Defelice (Morton), Sean Anthony Olsen (poručík Maxwell), Ryan Cowie (Horne), Alex Arsenault (Cahill), Justin Michael Carriere (Godin), Tom Carey (Witchell), Chris Ippolito (Miles), Brett Manyluk (Johnson), Jayson Therrien (MP), Don Bland (stráž RSM), Brian Jensen (major Bingham), Joe Desmond (poručík Hanson), Christopher Myles (voják), David Lereaney (plukovník McAndrew), Jeffrey Watson (zraněný voják), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný/černobílý PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný