DVD HIT – Ricochet: Odražená střela

InterSonic v obálce DVD HIT nabízí ve čtvrtek 6. listopadu 2008 akční thriller Ricochet: Odražená střela za 49,- Kč. Nenávist spojí dva muže silněji než přátelství.

Americký thriller o pečlivě připravené pomstě, která měla připravit úspěšného policistu o práci, rodinu i čest. Skvělá kariéra ambiciózního policisty začíná.

V ulicích Los Angeles se jednoho dne osudově protnou životy dvou mužů. Nájemný zabiják Earl Talbot Blake má vyřídit drogové dealery. Ti se však stanou cílem policejního zásahu, jehož se účastní také nováček policejního sboru Nick Styles. V dramaticky vypjaté situaci se Stylesovi podaří duchapřítomně zakročit a Blakea zadržet. Díky amatérskému kameramanovi, který poněkud netradiční zákrok natočí, se mladý policista stane mediální hvězdou dne a díky tomu jeho kariéra nabere rychlý a strmý vzestup.

Dostane nabídku na práci v úřadu okresního prokurátora, ožení se s krásnou ženou a má s ní dvě milé dcery a šťastný život. Po celou dobu jeho raketového vzestupu trpí Blake ve vězení a zpoza mříží sleduje závratný Stylesův vzestup. Dnem i nocí přemýšlí o svém novém smyslu života, kterým se stala pomsta. Je odhodlán zničit Stylese tak důkladně, jak jen to bude možné. Důkladně promyslí plán útěku a po sedmi letech od okamžiku, kdy se ocitl za mřížemi, se pustí do jeho krvavé realizace. Na svobodě se okamžitě pustí do své pečlivě naplánované pomsty. Má před sebou jediný cíl: rozbít Stylesův svět a pochovat ho zaživa.

Namočí Stylese do dětské pornografie, do zneužití a zpronevěry veřejných prostředků, zejména fondu na výstavbu dětského centra. Zavraždí Stylesova partnera tak, aby vše vypadalo jako sebevražda a zanechá u jeho mrtvého těla řadu kompromitujících materiálů. Unese Stylese, nadroguje ho a nafilmuje jeho sex s prostitutkou a potom ho propustí. Jeho plán je až děsivě úspěšný. Média se na Stylese vrhnou, jeho nadřízená Priscilla Brimleigh ho označí za politickou přítěž a dokonce i jeho manželka o něm začíná pochybovat.

Styles je nucen obrátit se na svého dávného kamaráda, který se stal mocným drogovým bosem, s prosbou o pomoc. Pokud chce Blakea porazit, musí se snížit na jeho úroveň a bojovat s ním jeho vlastními zbraněmi.

ricochet_01_dvd

ricochet_02_dvd

ricochet_03_dvd

ricochet_04_dvd

Kolem 60 procent: Žádné překvapení, klasický rutinní příběh o pomstě.

Žánr: Thriller / Akční / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 98 minut (1:37:55)

Původní název: Ricochet

Světová premiéra: 4. října 1991 – USA

Režie: Russell Mulcahy

Scénář: Fred Dekker, Menno Meyjes, Steven E. de Souza

Produkce: James Herbert, Barry Josephson, Michael Levy, Joel Silver, Suzanne Todd

Hudba: Alan Silvestri

Kamera: Peter Levy

Střih: Peter Honess

Kostýmy: Marilyn Vance-Straker

Společnost: Cinema Plus / Home Box Office / Silver Pictures

Natáčeno: City Hall – 200 N. Spring Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Watts, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Denzel Washington (Nick Styles), John Lithgow (Earl Talbott Blake), Ice-T (Odessa), Kevin Pollak (detektiv Larry Doyle), Lindsay Wagner (D.A. Priscilla Brimleighová), Mary Ellen Trainor (Gail Wallensová), Josh Evans (Kim), Victoria Dillard (Alice), John Amos (reverend Styles), John Cothran Jr. (radní Farris), Linda Dona (Wanda), Matt Landers (šéf David Floyd), Lydell M. Cheshier (R. C.), Starletta DuPois (paní Stylesová), Sherman Howard (Kiley), Viveka Davis (opatrovnice dětí Debbie), Kimberly Natasha Ali (Lisa Stylesová), Aileaha Jones (Monica Allison Stylesová), Jesse Ventura (Chewalski), Rick Cramer (Jesse Schultzman), Miguel Sandoval (Vaca), Carlos Lacamara (Luis), a další

ricochet_menu

Údaje o DVD:

ricochet_kapitoly

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

ricochet_nastaveni

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: fotogalerie, z naší nabídky

ricochet_bonus