Magic Box – Princ z Persie: Písky času

Jako kdyby tvůrcům docházely nápady, vrhají se po jakémkoli námětu. Remake za remakem (opravdu toužíme vidět nového Conana, Fantomase, Hříšný tanec nebo Vinnetoua?), kniha za knihou a taky počítačové hry. Kdo by si pomyslel v dobách čtverečků skákajících po obrazovce, že ten šikovný chlapík s mečíkem, přeskakují nástrahy a pasti, se stane základem dlouhé řady her a nakonec i filmu. MagicBox by měl v sobotu 20. srpna 2011 za 199,- Kč nabídnout filmovou adaptaci Princ z Persie: Písky času.

V duchu trilogie Piráti z Karibiku vás Walt Disney Pictures a Jerry Bruckheimer Films nyní přenesou do tajemných pouští Persie a provedou vás epickým akčním dobrodružstvím plným zábavy a akce.

V závodě o čas se chudý princ musí spojit s princeznou znepřátelené země v boji proti temným silám, aby zachránili kouzelnou dýku, dar bohů, která svému majiteli dává moc vrátit čas a vládnout celému světu.

Film Princ z Persie: Písky času jen hýří neočekávanými zvraty a napětím, při kterém hrdinové často jen o vlásek unikají smrti. Jde o napínavé dobrodružství, z něhož vám bude srdce divoce bít ještě dlouho po skončení závěrečných titulků.

Na imdb.com 67 procent, na csfd.cz 71: Velkolepá exotická výprava, sympatický hlavní pár, jen ten scénář je trochu chatrný.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 111 minut

Původní název: Prince of Persia: The Sands of Time

Světová premiéra: 9. května 2010 – Německo

Kinopremiéra v ČR: 27. května 2010

Režie: Mike Newell

Námět: Jordan Mechner (herní série „Prince of Persia“)

Scénář: Boaz Yakin, Doug Miro, Carlo Bernard, Jordan Mechner

Produkce: Karim Abouobayd, John August, Jerry Bruckheimer, Patrick McCormick, Eric McLeod, Jordan Mechner, Chad Oman, Pat Sandston, Mike Stenson

Hudba: Harry Gregson-Williams

Kamera: John Seale

Střih: Mick Audsley, Michael Kahn, Martin Walsh

Kostýmy: Penny Rose

Společnost: Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer Films

Natáčeno: Albert R. Broccoli 007 Stage, Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie / Aït Benhaddou, Maroko / Marrakech, Maroko / Ouarzazate, Maroko / Oukaimeden, Maroko / Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, Velká Británie

Hrají: Jake Gyllenhaal (princ Dastan), Gemma Arterton (princezna Tamina), Ben Kingsley (Nizam), Alfred Molina (šejk Amar), Steve Toussaint (Seso), Toby Kebbell (Garsiv), Richard Coyle (Tus), Ronald Pickup (král Sharaman), Reece Ritchie (Bis), Gísli Örn Garðarsson (vůdce Hassansinů), Thomas DuPont (Hassansin s bičem), Dave Pope (obr Hassansin se šavlí), Domonkos Pardanyi (Hassansin s dvoubřitou halapartnou), Vladimír ‚Furdo‘ Furdik (Hassansin s granáty), Christopher Greet (regent z Alamut), William Foster (mladý Dastan), Eliot James Neale (mladý Bis), Selva Rasalingam (perský kapitán), Daud Shah aka Daud Shah (Asoka), Daisy Doidge-Hill (mladá strážkyně), Charlie Banks (král Sharaman v dětství), Jesse Mathews (Nizam jako chlapec), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, ukrajinsky

Titulky: estonsky, slovensky, lotyšsky, rusky, anglicky, česky, litevsky, hebrejsky, ukrajinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,44:1)

Bonus: Pohled do zákulisí: Jak vznikal Princ z Persie, Dylan & Cole Sprousovi: BluRay letí