Vapet vás baví – Bláznivá láska

V edičních plánech Vapetu se konečně začínají objevovat premiérové tituly. Ve čtvrtek 15. září 2011 v ediční řadě Vás baví to bude u nás neznámá, nehodnocená a nekomentovaná italská komedie Bláznivá láska. Nicméně jak bylo zřejmé z předchozích náznaků, dochází ke globalizaci cen a postupně se všechny tituly přesouvají na cenovou hladinu 99,- Kč. Legrační komedie o lásce a mnoha jejích peripetiích.

Bernard žije v Miláně a živí se jako novinář. Chodí k psychiatrovi, protože je v depresi. Opustila ho totiž manželka Adriana, ale hlavně je to pěkný hypochondr. Chystá se napsat životopis Jimiho Hendrixe, kytaristy, který zemřel na předávkování. Když už si myslí, že ho čeká stejný osud, potká herečku Camillu, která také navštěvuje psychiatra kvůli nadměrnému používání antidepresiv a anxiolytik. Vtrhla mu do života jako tornádo a převrátila ho naruby. Ale stálo to za to. Z hlubokého přátelství se nakonec zrodila láska!

Použít jako reklamní motto větu, obsahující spojení „legrační komedie", mi připadá velmi podivné, nicméně na imdb.com má tahle komedie 68 procent, takže to možná bude pravda. Domácí databáze zatím nic, je třeba koukat za hranice: Velmi pěkná love story, u které se zaručeně budete hodně smát. Hašteření hlavních postav, nečekané dějové zvraty, Hendrixovy písně, to vše v hořkosladké komedii o problematických vztazích mezi mužem a ženou.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1992

Délka: 111 minut

Původní název: Maledetto il giorno che t’ho incontrato

Světová premiéra: 31. ledna 1992 – Itálie

Režie: Carlo Verdone

Scénář: Carlo Verdone, Francesca Marciano

Produkce: Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori

Hudba: Fabio Liberatori

Kamera: Danilo Desideri

Střih: Antonio Siciliano

Kostýmy: Tatiana Romanoff

Společnost: Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica / Penta Film

Hrají: Carlo Verdone (Bernardo Arbusti), Margherita Buy (Camilla Landolfiová), Elisabetta Pozzi (Adriana), Giancarlo Dettori (Attilio De Sorges), Stefania Casini (Clari), Renato Pareti (Loris), Dario Casalini (Flavio), Alexis Meneloff (profesor Altieri), Pasquale Africano (technik), Richard Benson (sám sebe), Max Cane (policista), Ermanno De Biagi (ředitel reklamní společnosti), Gillian McCutcheon (vdova Gardnerová), Didi Perego (matka Camilly), Valeria Sabel (matka Bernarda), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: