Bontonfilm – Muži v černém 2

Bontonfilm má v přehledu plánovaných titulů v neděli 18. září 2011 pokračování úspěšné sci-fi komedie Muži v černém 2, digipack ediční řady Cinema Club by měl být ke koupi za 99,- Kč. Stejná planeta, nové potíže – nový šmejd z vesmíru. Zpátky v černém!

Je to čtyři roky, co tajní vládní agenti Kay a Jay odvrátili hrozbu intergalaktické katastrofy obrovských rozměrů. Kay se mezitím vrátil do běžného života a pracuje pod jménem Kevin Brown jako poštmistr v městečku Truno. Na minulost speciálního agenta si díky neutralizátoru vůbec nepamatuje.

Jeho bývalý kolega Jay i nadále pracuje pro MIB – bohatě dotovanou, avšak neoficiální vládní agenturu, která reguluje mimozemský život na naší planetě. Právě úspěšně zasáhl proti mimozemskému červovi Jeffovi, který žije v tunelech newyorské podzemky a potom neutralizoval paměť svého kolegy Teeho, který službu nezvládal a vlastně Jeffa vyprovokoval k útoku. Jeho novým kolegou se stane cynický a užvaněný buldoček Frank.

V newyorském Central Parku přistane kosmická loď nepřátelské kylothianské chapadlovité nestvůry Serleeny, která na sebe vezme podobu modelky luxusního prádla z reklamy. Hned po přistání sežere násilníka, který ji v parku přepadl a pak vyhledá svého dvouhlavého spojence Scrada a ten ji zavede za majitelem malé pizzerie Benem. Ten je ve skutečnosti mimozemšťanem Zarthanem a Serleena od něj chce získat informaci o drahocenném Světle Zarthy, které se v roce 1978 pokusila na Zemi ukrýt princezna Laurana, prchající z rodné planety před Serleenou. Světlo Zarthy je poslední nadějí Zarthy v boji s rasou Kylothianů, ke které patří Serleena. Ben nic neprozradí, ale Serleena pochopí, kam zaměřit své pátrání.

Tajným svědkem Benovy vraždy se stane sympatická servírka Laura Vasquez. Jay ji má za úkol vyslechnout, a protože se mu líbí, záměrně ji po výslechu zapomene neutralizovat, protože chce, aby si na něj pamatovala. Agentura už ví, že Serleena je na Zemi, a tak je vyhlášena pohotovost. Šéf agentury Zed, je sice přesvědčen, že Světlo Zarthy na Zemi není, protože jeho odesláním před třiceti lety pověřil svého nejlepšího muže, Kaye, situace je však vážná, a tak nařídí, aby Jay svého bývalého parťáka přivedl zpět.

Ne zcela přesvědčený Kay svolí k deneutralizaci, ale než stačí k procesu dojít, Serleena centrálu MIB obsadí a všechny, včetně Zeda, vezme jako rukojmí. Jedin, komu se na poslední chvíli podaří uniknout, jsou Jay a Kay. Jay vyhledá mimozemského překupníka Jeebse, který nabízí k prodeji deneutralizátor. S jeho pomocí Kayovi vrátí vzpomínky, byť se to neobejde bez komplikací. Kay si vzpomene, že Světlo Zarthy ze Země neodeslal, protože se zamiloval do Lauranny a chtěl jí pomoci. Pochopí také význam náramku, jež má na ruce Laura, kterou Serleena unesla do obsazené centrály.

Jay a Kay se vyzbrojí v tajné zbrojnici a proniknou do centrály. Čeká je rozhodující boj o záchranu lidstva i Zarthanů, protože Světlo je nutné odklidit ze Země ještě před půlnocí, než se planeta stane obětí totální destrukce.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Zdaleka ne tak úspěšné, jako první díl, hodnocení zůstalo pod 60 procenty: Bláznivý slepenec nesourodých scének, mezi nimiž vyniká božský pes.

Žánr: Komedie / Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 84 minut

Původní název: Men in Black II

Světová premiéra: 3. července 2002 – Austrálie, Nový Zéland, USA

Kinopremiéra v ČR: 18. července 2002

Režie: Barry Sonnenfeld

Námět: Lowell Cunningham (komiks „Malibu Comics“)

Scénář: Robert Gordon, Barry Fanaro

Produkce: Marc Haimes, Stephanie Kemp, Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Graham Place, Steven Spielberg

Hudba: Danny Elfman

Kamera: Greg Gardiner

Střih: Richard Pearson, Steven Weisberg

Kostýmy: Mary E. Vogt

Společnost: Amblin Entertainment Production / Columbia Pictures Corporation Industries Inc. / MacDonald-Parkes Productions

Natáčeno: American Museum of Natural History – Central Park West and 79th Street, Manhattan, New York City, New York, USA / Central Park, Manhattan, New York City, New York, USA / Earnest Sewn – 90 Orchard St, New York City, New York, USA / Empire Diner, 210 10th Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA / Famous Ben’s Pizza of Soho – 177 Spring Street, Soho, Manhattan, New York City, New York, USA / Fire Island, Long Island, New York, USA / Grand Central Station, Manhattan, New York City, New York, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / New York City, New York, USA / Pasadena, Kalifornie, USA / Sony Pictures Studios – 10202 W. Washington Blvd., Culver City, Kalifornie, USA

Hrají: Tommy Lee Jones (Kevin Brown, agent Kay), Will Smith (agent Jay), Rip Torn (Zed), Lara Flynn Boyle (Serleena), Johnny Knoxville (Scrad / Charlie), Rosario Dawson (Laura Vasquezová), Tony Shalhoub (Jack Jeebs), Patrick Warburton (Agent T), Jack Kehler (Ben), David Cross (Newton), Colombe Jacobsen-Derstine (Hailey), Peter Spellos (kapitán Larry Bridgewater, motorkář), Michael Rivkin (muž se psem Harveym), Michael Bailey Smith (strašidlo), Lenny Venito (Newyorský chlapec), Howard Spiegel (Newyorský chlapec), Alpheus Merchant (stráž MIB), Jay Johnson (agent), Joel McKinnon Miller (agent), Derek Cecil (agent opravář), Sean Rouse (agent MIB), Peter Spruyt (agent MIB), Kevin Cotteleer  (agent MIB), Marty Belafsky  (agent MIB), Rick Baker  (agent MIB), Martha Stewart (sama sebe), Michael Jackson (agent M), Sid Garza-Hillman (agent Gee), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky

Zvukové stopy

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, dánsky, holandsky, finsky, řecky, hebrejsky, hindsky, maďarsky, islandsky, norsky, polsky, rumunsky, rusky, srbsky, slovinsky, švédsky, turecky

Titulky - 1. část

Titulky - 2. část

Titulky - 3. část

Titulky - 4. část

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Komentář režiséra Barry Sonnenfelda s volitelnými diagramy, Záběry z více úhlů kamery, Kinotrailery, Výběr scén

Bonusy