Intersonic – Elvis – 1. DVD

A opět výběr ze zahraniční televizní tvorby, InterSonic ve čtvrtek 22. září 2011 nabídne první část životopisného snímku Elvis – DVD 1 za 69,- Kč. Král Rock n’Rollu žije dál.

Životní příběh jednoho z největších zpěváků všech dob. Za svého života se stal králem. Po své smrti legendou.

V červenci roku 1969 se koncertem v luxusním lasvegaském hotelu International vrátil po mnohaleté odmlce na pódium nekorunovaný král rock´n´rollu Elvis Presley. Odstartoval tak své poslední nekonečné turné po Spojených státech, turné, během něhož vystoupil na jedenácti stech koncertech, turné, které přervala až jeho tragická smrt v roce 1977.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Životopisný film režiséra Carpentera, jeden z mnoha, které byly o Elvisu Presleym natočeny, si zvolil tento okamžik, tak klíčový pro jeho další život a kariéru, za odrazový můstek k vyprávění o životě muže, který poznamenal dějiny světové pop music tak jako nikdo jiný. Muže, jehož smrti dodnes někteří lidé odmítají uvěřit a kloní se k nejrůznějším divokým teoriím. Jako je ta, že přišel na Zemi z kosmické lodi a vrátil se na ni poté, co tu naplnil své poslání. Muže, jehož osobitý styl, vycházející z černošské hudby, blues a country, zásadním způsobem ovlivnil vývoj populární hudby. Muže, jehož sláva nevybledla ani po dlouhých letech od jeho smrti, na jehož kontě je dodnes více než půldruhé miliardy prodaných nosičů a dodnes je nejvýznamnější postavou amerického rock n‘ rollu, jehož sídlo v Memphisu je součástí jedné z pěti nejžádanějších turistických cest po USA, jehož napodobitelů, soutěžících na pravidelných setkáních o nejlepší výkon, je jenom v USA na tři a půl tisíce…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Ideálního představitele nalezl Carpenter v Kurtu Russellovi, který má nesporně hlavní zásluhu na tom, že film byl v r. 1980 nominován na Zlatý glóbus.

Kolem 70 procent: Mírně zdlouhavý, ale detailně faktografický snímek, který i přes minimální rozpočet drží nad vodou výkon hlavního představitele. Vzhledem k době vzniku ale zcela pomíjí vše, co bylo na životě této hvězdy "špatné".  

Zadní strana 

Žánr: Životopisný / Drama / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 1979

Délka: 90 minut (1:31:46)

Původní název: Elvis

Světová premiéra: 1. února 1979 – Austrálie

Režie: John Carpenter

Scénář: Anthony Lawrence

Produkce: Tony Bishop, Dick Clark, Anthony Lawrence, James Ritz

Hudba: Joe Renzetti

Kamera: Donald M. Morgan

Střih: Christopher Holmes, Ron Moler

Kostýmy: Suzanne Grace, Richard Mahoney

Společnost: Dick Clark Motion Productions, Inc.

Hrají: Kurt Russell (Elvis Presley), Shelley Winters (Gladys Presleyová), Bing Russell (Vernon Presley), Robert Gray (Red West), Season Hubley (Priscilla Presleyová), Pat Hingle (plukovník Tom Parker), Melody Anderson (Bonnie), Ed Begley Jr. (DJ Fontana), James Canning (Scotty Moore), Charles Cyphers (Sam Phillips), Peter Hobbs (Jim Denny), Les Lannom (Sonny West), Elliott Street (Bill Black), Randy Gray (Elvis jako chlapec), Will Jordan (Ed Sullivan), Joe Mantegna (Joe Esposito), Galen Thompson (Hank Snow), Ellen Travolta (Marion Keiskerová), Charlie Hoodge (sám sebe), Felicia Fenske (Lisa Marie), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy

 

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1) a popravdě, dost otřesný…

Bonus: upoutávky na začátku DVD, z naší nabídky