Supraphon vydává exkluzivní komplet 11 alb Semaforu

Supraphon vydává u příležitosti osmdesátých narozenin Jiřího Suchého exkluzivní komplet jedenácti alb Semaforu. 

Deset vinylových dlouhohrajících desek, nahraných tvůrci divadla Semafor, vydal Supraphon kdysi, před téměř padesáti lety. Jsou to slavná alba, známá pod názvy: Písničky, Plná hrst písniček, Kdyby tisíc klarinetů, Dobře placená procházka, Vánoční pohlednice, Zločin v šantánu, Toulaví zpěváci, Jonáš a Dr. Matrace, Ďábel z Vinohrad a Básníci a sedláci. V pošetkách, kopírujících první vydání na LP, vychází nyní celý soubor původních alb v exkluzivním boxu, doplněný nejen o zajímavé a hutné bonusy na každém z CD, ale rozrostlý o jedenácté CD s raritami a dosud nikdy nevydanými nahrávkami. Můžeme si tak poslechnout kuriozity, rané snímky osmnáctiletého Jiřího Suchého, záznamy z Reduty, neznámé verze známých semaforských písní nebo nepublikované nahrávky ze zkoušek Semaforu. Bonusy na jednotlivých kompletech rozšiřují semaforskou diskotéku o zajímavé a objevné nahrávky známých hitů i písní zapomenutých, či málo známých. Komplet jedenácti CD doplňuje booklet s vysvětlujícími texty zapálených příznivců Jonáš klubu- autora sestavy Lukáše Bernýho a teatrologa Vladimíra Justa. Kolekce nazvaná Semafor/ Léta šedesátá shrnuje první desetiletí existence divadla Semafor na gramofonových deskách a bude tak objevem pro znalce, odborníky, nadšené příznivce Semaforu, ale i ty, kteří se s tvorbou dvou geniálních autorů, Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra teprve seznamují. 

 

11CD komplet Semafor/ Léta šedesátá obsahuje celkem 275 písní a povídání, ve kterém znějí známé hlasy Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, Pavlíny Filipovské, Waldemara Matušky, Karla Gotta, Hany Hegerové, Evy Pilarové, Jany Malknechtové, Jiřího Jelínka, Pavla Sedláčka, Nadi Urbánkové, Miroslava Horníčka, Evy Olmerové, Věry Křesadlové, ale také například Ljuby Hermanové a mnoha dalších.  

 

 

 

Vydavatelství Supraphon v pondělí 3. 10. předá Jiřímu Suchému v divadle Semafor v rámci představení Znám ještě starší lidi DIAMANTOVOU DESKU za 2.320.000 prodaných zvukových nosičů v letech 1960 až 2011! 

 

 

 

Jubilant Jiří Suchý dodává: „Já mám 1. 10. takové nemilé narozeniny, o které vůbec nestojím a hlavně ne o velké slavení. Ale protože tomu neuniknu, snažím se to aspoň ukočírovat tak, aby to mělo lidské parametry a nebylo to nic bombastického, nic "mega" a "super". Tak jsem si vymyslel, že udělám v Semaforu takový speciální koncert sestavený pro tento večer. Ovšem protože těch zájemců bude asi hodně, řekli jsme si, že ho ještě třikrát zopakujeme pro veřejnost. Je to takový dárek, který si dávám, protože tam si zazpívám písničky, na něž mám chuť. Kromě těch tří pražských repríz to budeme hrát i na zájezdech, zájem už o to mají v Brně, Plzni, Hradci Králové a dalších místech.“