Eusebius – I Love You Phillip Morris

Zatím poslední oznámený titul v obálce Hit týdne vydavatelské společnosti Eusebius nabídne v pátek 30. září 2011 z katalogu Magic Boxu titul I Love You Phillip Morris za 69,- Kč. Když muž miluje muže.

I love you Phillip Morris je těžko uvěřitelný, ale pravdivý příběh o velkolepé životní cestě malého podvodníka, který se opakovaně dostává do střetu se zákonem, a kterému se celkem čtyřikrát podaří uprchnout z texaské věznice – pokaždé ve jménu lásky.

 

Spořádaný otec rodiny Steven Russell je ženatý s Debbie a vede zdánlivě obyčejný život. Vše se ale změní po několika autonehodách, když Steven zjistí, že je gay. Z poklidného Stevena se díky jeho novému extravagantnímu stylu života stává podvodník a příležitostný zloděj a tak se několikrát ocitá v nápravném ústavu, kde potkává svou životní lásku Phillipa Morrise.

 

Bezhlavě se do svého spoluvězně zamiluje, jenže toho zakrátko propustí. Steven zůstává nadále ve své cele a přemýšlí, jak by se mohl ke svému milovanému dostat a začít s ním žít nový společný život. Jediná šance je útěk. Začne tedy vymýšlet a také realizovat stále divočejší (leč úspěšné) plány, včetně předstírání vlastní smrti.

 

Výstřední příběh o tom, co se stane, když koliduje nesmrtelná láska, odvážný duch a právní systém.

Skutečný Steve Jay Russell, který získal přezdívky jako Houdini nebo King Noc, se proslavil mnoha útěky z vězení, které provedl neuvěřitelným způsobem vždy v pátek 13. Vydával se za svého právníka, za vězeňského lékaře, za nemocného AIDS. Naposledy byl uvězněn v dubnu 1998 a byl odsouzen na 144 let….

Na imdb.com 67 procent, na csfd.cz 71: Romantika postavená na hlavu, útok na hollywoodské konvence, herci perlí.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 98 minut

Původní název: I Love You Phillip Morris

Světová premiéra: 18. ledna 2009 – USA (Sundance Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 25. března 2010

Režie: Glenn Ficarra, John Requa

Námět: Steve McVicker (román "I Love You Phillip Morris: A True Story of Life, Love, and Prison Breaks")

Scénář: John Requa, Glenn Ficarra

Produkce: Luc Besson, Linda Fields Hill, Jeffrey Harlacker, Andrew Lazar, Richard Middleton, Far Shariat, Miri Yoon

Hudba: Nick Urata

Kamera: Xavier Pérez Grobet

Střih: Thomas J. Nordberg

Kostýmy: David C. Robinson

Společnost: Europa Corp. / Mad Chance

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Miami, Florida, USA / New Orleans, Louisiana, USA / Shreveport, Louisiana, USA / St. Bernard Parish, Louisiana, USA

Hrají: Jim Carrey (Steven Russell), Ewan McGregor (Phillip Morris), Leslie Mann (Debbie), Rodrigo Santoro (Jimmy Kemple), Antoni Corone (Lindholm), Brennan Brown (Larry Bukheim), Michael Mandel (Cleavon), Annie Golden (Eudora), Marylouise Burke (Barbara Bascombeová), David Jensen (soudce), Dameon Clarke (advokát z Houstonu), Nicholas Alexander (Stevenův jedenáctiletý bratr), Clay Chamberlin (spoluvězeň Arnie), Louis Herthum (doktor), Morgana Shaw (Stevenova matka), Joe Chrest (Stevenův otec), Griff Furst (Mark), Aunjanue Ellis (Reba), DeVere Jehl (Samuel), Michael Showers (Gary), Beth Burvant (Sara), Kennon Kepper (Steven v 9 letech), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný