Intersonic – Nigel Marven – Objevování Arktidy – 1. DVD

Slovo příroda v názvu je nahrazeno kontinentem – InterSonic pokračuje v naučných dokumentech britského biologa diskem Nigel Marven – Objevování Arktidy 1 v sobotu 1. října 2011, kdy by měl být ke koupi za 69,- Kč. Nigel Marven putuje po zamrzlých pustinách arktické Kanady. V domácích databázích vedeno jako Nigel Marven a neznámá Arktida.

Biolog Nigel Marven se rozhodl ukázat divákům polární tvory a seznamuje diváky s různými zajímavými tvory žijícími v oblasti drsné Arktidy. Nigel se do této oblasti vydává koncem léta a chce zde spatřit tulení davy na ostrově Manning a hravé rvačky polárních medvědů u města Churchill. Přitom sleduje chování i řady dalších arktických zvířat, která žijí ve zdejších nehostinných podmínkách.

Disk obsahuje 2 epizody:

Polární mláďata

Na jaře se Nigel Marven vydává na devítiměsíční cestu, aby sledoval život zvířat v kanadské Arktidě. Na ledových krách u ostrova Magdalen v Quebecu se tulení matky starají o svá mláďata. Blízko Winnipegu loví majestátní šedé sovy hraboše v hlubokém sněhu tak, že poslouchají jejich pohyby. Daleko na severu Nigel zdolává teploty mínus 30 stupňů Celsia a pozoruje polární lišky. Stane se svědkem prvních krůčků mláďat polárních medvědů.

Tající led

V létě pokračuje Nigel Marven ve své cestě do kanadské Arktidy. Musí překonat vichřici, aby mohl pozorovat obrovské mrože na ledovcích. Velké šedé sovy již krmí svá mláďata a v Manitobe se polárním liškám narodilo devět mláďat. Nigel se na lodi vydává hledat velryby.

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: Velká Británie

Původní název: Arctic Exposure with Nigel Marven

Rok vzniku: 2007

Délka: 88 minut

Režie: Matthew Wright

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: