Vapet dětem – Myšák Geronimo Stilton 1 – Operace Shufongfong

Vapet v sobotu 1. října 2011 v ediční řadě Dětem zahajuje vydávání nové animované série Myšák Geronimo Stilton, první disk s názvem Operace Shufongfong bude k dostání za 99,- Kč.

Velká dobrodružství myšáka Geronima Stiltona.

Vážení přátelé hlodavců, vítejte v MYŠPARÁDNÍCH DOBRODRUŽSTVÍCH našeho věhlasného Geronima Stiltona. Tento výjimečný myšák pracuje jako redaktor v populárních Hlodavčích novinách a strašně rád píše knihy. Je plachý a taky trochu nemotora. Vždycky se mu podaří dostat se do nějaké šlamastiky, která ho spolu s vykutálenými členy rodiny zavede třeba až na druhý konec světa.

Potisk DVD 

DVD obsahuje 5 příběhů:

1. Operace Shufongfong (Operation Shufongfong) – 15. září 2009

2. To je moje senzace (It’s My Scoop) – 15. září 2009

3. Konec hraní (Stop Acting Around) – 24. září 2009

4. Bezejmenná mumie (The Mummy with No Name) – 22. října 2009

5. Barry Knírek (Barry the Moustache) – 17. září 2009

Podle wikipedie se jedná o TV sérii založenou na stejnojmenné populární knižní předloze, vydávané v Itálii od roku 2000. V evidenci je 49 knih a několik speciálů, myšákova postava se objevuje i v dílech jiných autorů. Seriál má 26 epizod a druhá série se údajně připravuje.

A jak lze najít v naší mateřštině:

Hlavní postavě, která je vlastníkem společnosti Geronimo Stilton Media Group a jejímž hlavním povahovým rysem je láska k poznání, zdatně sekunduje jeho rodina – mladší sestra Thea, která je jeho pravým opakem. Je zvláštní dopisovatelka listů, vždy připravena vrhnout se do akce.

Další postavou je Geronimův bratranec Trap, vtipálek, který pro noviny nepracuje, ale když je vyzván, cestuje jako Geronimův společník.

Dvanáctiletý Benjamin je Geronimův synovec – génius přes elektroniku. Miluje počítače, skateboarding a je energický, i když trochu netrpělivý. Se strýcem pracuje v novinách, kde po škole provozuje svůj blog.

Další důležitou postavou je Pandora s přezdívkou "Bugsy Wugsy", Benjaminova nejlepší přítelkyně, která se ráda Geronimových cest účastní. Je hodně podobná Thee, často však ztrácí pozornost, což ji často přivede do nebezpečí.

Hlavní záporačkou je Sally Rasmaussenová, majtelka konkurenčních novin The Daily Rat. Simon Squealer pracuje v Daily Rat pod arogantním dohledem Sally, avšak odmítá pro ni dělat jakoukoliv špinavou práci. Jen si snaží udržet tu svoji.

Poslední důležitou postavou příběhu je William Shortpaws, Geronimův dědeček, který se k novinám dostal jako dítě, když je prodával. Stále ještě čas od času dochází kontrolovat Geronima a své impérium.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie  

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2009

Délka: 5 x 23 minut

Původní název: Geronimo Stilton – Volume 1

Režie: Guy Vasilovich

Produkce: Caterina Vacchi, Claudia Mazzucco, Christopne Di Sabatino, Pietro Marietti, Nicolas Atlan, Liz Young

Společnost: Rai 2 / Rai Italia

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: