Vapet pro každého – Kung Fu Kid

Poslední dobou byly v nabídce Vapetu hlavně komedie italské produkce, v úterý 4. října 2011 přijde ale v ediční řadě Pro každého opět řada na Asii, vychází DVD Kung Fu Kid za 99,- Kč. Zrození draka.

Malému kung fu géniovi je teprve sedm let. Přesto mu zbývá už jen jediná zkouška. Když ji složí, stane se skutečným mistrem a může vyučovat šaolinské bojové umění. Jenže jeho poslední soupeř je japonský samuraj, který před lety sešel z cesty. Může obstát malý chlapec proti dospělému muži? Vítězem bude ten z nich, který pochopí, v čem je opravdová síla.

Na imdb.com všehovšudy 54 procent bez komentářů, na csfd.cz bez procent pouze jeden rozčilený komentář.

Podle zahraničních ohlasů hloupounký příběh o chlapci, vyslaném z Číny do Japonska vypořádat se s únosci Reiko, dcery majitelky restaurace Izumi, která techniky bojových umění využívá při vaření nudlí. Temným silám nejde o nic menšího, než o ovládnutí světa prostřednictvím ovládnutí vládního odboru školství a nahrazením učebnic herními konzolemi. Údajně vhodné pro diváky maximálně do 12 let.

Zarážející jsou technické parametry – čím dál častěji chybí původní zvuk. Ale nač potom titulky?

Zadní strana 

Žánr: Akční

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 95 minut

Původní název: (カンフーくん/ Kanfû- kun / Kung Fu Kid

Světová premiéra: 27. března 2007 – Japonsko

Režie: Issei Oda

Námět: Kikumi Yamagishi

Scénář: Akitarô Daichi

Produkce: Kazuo Kuroi, Toshiie Tomida

Kamera: Sohei Tanigawa

Střih: Daishi Takiishi

Společnost: Area Japan / Kadokawa Pictures / NICE Day / Plusmic CFP / Sedic International

Hrají: Ken Ayugai, Nanami Fujimoto (Reiko-chan), Arata Furuta (CM Tarento), Sô Hirosawa (Reikova matka), Masatô Ibu (Reiko no Ojîchan), Pinko Izumi (Izumi-chan), Jiei Kabira (Monbushô Sennyû Sôsaka Kachô), Takeshi Kongochi (Raijin), Takeshi Kongochi (Raijin), Ichirôta Miyakawa, Masahiko Nishimura (Kuro Monbu Daijin), Mayumi Sada (Kuro Onna Kyôshi), Yakkun Sakurazuka (Fûjin), Takashi Sasano (Kuro Kôchô), Kazuya Sato (Momiage-kun), Megumi Satô (Yûka Snesei), Shinji Takeda (Ryûjin), Atsushi Tsutsumishita (Bosubâgâ no Chichi), Juri Ueno (Kaitenzushi no Ten’in), Mari Yaguchi (Sayuri), Zhuang Zhang (Kung Fu-kun), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: