Film a video – říjen 2011

Už v pátek 30. září 2011 se do prodeje dostalo nové číslo novin Film a video za 5,90 Kč na říjen 2011, tentokrát dokonce i web vydavatele jeho vydání včas inzeruje. Pravda je, že u nás v řeznictví tentokrát byly na regále mezi ostatními tiskovinami utopeny pouhopouhé dva výtisky…  

Stran je opět 28, seznam vydavatelských společností, které mají svoje loga na titulní straně, stále beze změn, přehled vydávaných filmů opět abecedně a kalendářně (každý na jedné straně), jako tradičně je v něm třeba Intersonicem půl roku inzerovaný Naruto (jehož cena se už vyšplhala na 99,-Kč).

Premiéry v kinech, premiéry na BD a DVD. Novinky do trafik s náhledy obalů inzeruje navíc mimo souhrnný přehled jen Bontonfilm, DVD a BR edice a FEX.  

 

Obsah novin jako vždy – velké články o Ladislavu Peškovi a Petru Čepkovi, další materiál o lidových obyčejích (Posvícení – brána hříchu) – což začíná být nejzajímavější část celých novin, pozvánka na filmový festival do Mnichova Hradiště. Místo konkrétní vily slavných článek o stavební činnosti na Barrandovských terasách, pokračuje seriál o filmovém studiu Disney – Pixar. 3. díl o procesu výroby DVD hájí digitalizaci Markety Lazarové a pozici soukromých studií pro digitalizaci vybraných děl československé kinematografie. Materiál o historické módě jen tak plká o hvězdách černobílých filmů, velký článek je věnován Metropolis Fritze Langa. Propagační upoutávky jsou věnovány domácím filmům Nevinnost a Rodina je základ státu.

Pokračují i soutěže, ceny jsou z produkce FEXu a BR edice. Navíc začíná velká vánoční soutěž – součástí novin je první ze tří vystřihovacích kupónů.

Tím nejdůležitějším je opět již zmíněný seznam vycházejících titulů, který se postupně objeví i v našich měsíčních přehledech.