Vapet vás baví – Dva společníci

V rámci tradice Vapet ve čtvrtek 27. října 2011 v edici Vás baví vydává další žánrový příspěvek ze slunného jihu Evropy Dva společníci za 99,- Kč. Zasmějte se s Renatem Pozzettem v nestárnoucí italské komedii.

Vozíčkář Aldo se na čas ocitne v milánském útulku. Jeho žena si totiž vyrazila do lázní, kde by jí manžel jen překážel. Aldo je ubytován s energickým slepcem Vittoriem, který moc dobře ví, jak si vylepšit životní úroveň a zatáhne do svých překupnických obchodů naivního Alda. Společně prožívají sérii dobrodružství a komických scén na cestě z Milána do Portofina. Díky nim si nakonec oba uvědomí, že cennější než peníze je přátelství.

 

Komedie tak zábavná a nestárnoucí, že má na imdb.com 51 procent a na csfd.cz 62 s jediným komentářem: Fekální hnus. Filmový přehled v době uvádění do kin hodnotil zhruba takto: Další hrubozrnná italská komedie, kde je partnerem Renata Pozzetta místo obvyklého Paola Villaggia (Bláznivé komedie) Ezzio Greggio, je doplněná sentimentální notou a mravním poučením o přátelství a solidaritě.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1992

Délka: 94 minut

Původní název: Infelici e contenti

Světová premiéra: 18. prosince 1992 – Itálie

Kinopremiéra v ČR: 11. listopadu 1993

Režie: Neri Parenti

Scénář: Vittorio Cecchi Gori, Neri Parenti, Rodolfo Sonego

Produkce: Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori, Raffaello Saragò

Hudba: Bruno Zambrini

Kamera: Alessandro D’Eva

Střih: Sergio Montanari

Kostýmy: Vera Cozzolino

Společnost: Penta Film / Alto Verbano

Hrají: Renato Pozzetto (Aldo), Ezio Greggio (Vittorio Seminara), Marina Suma (Alessandra), Roberto Bisacco (Petrilli), Francesca d’Aloja (Ornella), Yvonne Sciò (Sara), Renata Attivissimo (Valeria), Angelo Bernabucci (Romano), Carlo Colombo, Maria Alice De Oliveira, Dino Emanuelli, Lila Faridda, Buana Kabongo, Lamberto Luberti, Fabiana Medici (jeptiška), Lucrezia Molerio (sestra Teresa), Antonio Protano, Francesca Rinaldi (Claudia), Giovanna Rotellini, James Sampson, Gudrun Schmeissner, Livia Venturini, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: české

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: