North Video – Bílý Elephant

Zatímco reedice se vrací na pulty v hojném počtu a většinou za 69,- Kč, premiérové tituly posílá North Video do trafik už jen sporadicky a hlavně za minimálně dvojnásobnou cenu. V sobotu 29. října 2011 měl dorazit Bílý Elephant za 199,- Kč. Sám proti novodobým otrokářům v Thajsku. Díky odložené distribuci po státním svátku je na pultech až v pondělí 31. října 2011.

Chladnokrevného nájemného zabijáka Curtieho Churche v Bangkoku osloví neznámý zákazník, který mu dobře zaplatí, když zlikviduje členy gangu provozujícího obchod s mladými děvčaty. Kdysi prý unesli jeho dceru a přinutili ji k prostituci. Pro Churche je to práce jako každá jiná, brzy však zjistí, že celá věc je náročnější, než se původně domníval. Zastavit se však už neumí a za svým cílem jde bez milosti, jako by najednou nesnesl pomyšlení, že je ubližováno nevinným. Snad to způsobila i mladičká prostitutka Mae, která ho na jeho nebezpečné misi doprovází. Když dívka beze stopy zmizí a Curtie se ji snaží znovu najít, je šokován pravdou o jejím osudu.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Na imdb.com rovných 50 procent, na csfd.cz 49: Béčkový film, ve kterém dvoumetrový černoch „nenápadně“ deratizuje Thajsko od těch, kteří ubližují nebohým děvčátkům. Thajský režisér stvořil pro Američany jakýsi hybrid akčního filmu s buddhisticky filozofující zbytečnou postavou. Brutální výsměch logice, který alespoň občas vzbudí nechtěné salvy smíchu. Naproti tomu, aby to bylo fifty-fifty: Skvělý akční thriller s vynikající akční náplní, výbornou choreografií soubojů a spoustou mrtvol, věnovaný závažnému problému Asie.

Zadní strana

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 88 minut

Původní název: Elephant White

Režie: Prachya Pinkaew

Scénář: Kevin Bernhardt

Produkce: Humberto Arechiga, Daniel Bernhardt, Boaz Davidson, Frank DeMartini, Danny Dimbort, Sally Lear, Avi Lerner, Christian Mercuri, Peter Safran, Trevor Short, John Thompson, Tom Waller

Hudba: Robert Folk

Kamera: Wade Muller

Střih: David M. Richardson

Kostýmy: Preeyanan ‚Lin‘ Suwannathda

Společnost: Millennium Films / Swingin‘ Productions

Natáčeno: Bangkok, Thajsko

Hrají: Djimon Hounsou (Curtie Church), Kevin Bacon (Jimmy), Jirantanin Pitakporntrakul (Mae), Weeraprawat Wongpuapan (boss Katha), Abhijati ‚Meuk‘ Jusakul (poradce Bhun), Suteerush Channukool (číslo dvě), Sahajak Boonthanakit (Rajahdon), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: