Magic Box – Zpívání v dešti (2 DVD)

MagicBox v ediční řadě Největších filmových klenotů nabídne další klasiku, v úterý 1. listopadu 2011 za 199,- Kč muzikál Zpívání v dešti. Začátek velké lásky a pravda o lži, co má krátké nohy v jedné z nejslavnějších hudebních komedií v historii kinematografie. Mělo by jít o speciální dvoudiskovou edici.

Němé filmy jsou na ústupu a nahrazují je filmy s mluveným slovem. Právě v tomto období proměn se pohybují hlavní postavy: profesionální tanečník, jeho kamarád, potenciální láska a hašteřivá spoluúčinkující.

Klasický „integrovaný muzikál“, v němž písně a tanec nahrazují dialog zpravidla ve vypjatých romantických scénách. Byl nominován pouze na dva Oscary, za vedlejší ženskou roli Jean Hagenová a za nejlepší hudbu, avšak k velkému překvapení nakonec nezískal žádnou cenu. Toto hudební veledílo se připomíná u příležitosti 50. výročí svého uvedení Deluxe edicí, která obsahuje doslova příval bonusových materiálů, oslavujících nejen tento mistrovský kousek všech dob, ale i dědictví producenta a skladatele písní Arthura Freeda.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Hlavním hrdinou příběhu je hvězda němého filmu, představitel milovnických rolí Don Lockwood, který kdysi začínal s přítelem, muzikantem Cosmem Brownem v kabaretech, potom se však dostal k filmu, kde se velmi rychle vypracoval na úroveň své partnerky a slavné filmové hvězdy Liny Lamont. Píše se rok 1927 a pro Dona se má mnohé změnit. Nejprve se seznámí s mladou divadelní herečkou Katy Selden, která má na filmové herectví velmi skeptický názor, a krátce poté spatří světlo filmového světa nový vynález. Zvukový film. Přestože ho mnozí považují za bezvýznamný výstřelek, studio Warner natočí celovečerní zvukový film a slaví s ním nečekané úspěchy. Je jasné, že němý film patří minulosti.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Také producent nového filmu s Donem Lockwoodem a Linou Lamont se rozhodne Šermujícího kavalíra (jak se film jmenuje), natočit jako zvukový. Potíž je v tom, že Lina má zcela nemožný a naprosto nesnesitelný hlas a styl mluvy. Není divu, že jeho předpremiéra skončí naprostým fiaskem. Situaci zachrání Cosmo, který navrhne přidat několik písní a tanečních scén, předělat film na muzikál a Lininu roli nechat namluvit a nazpívat jinou herečkou, Katy Seldonovou, které Don vyzná lásku. Všechno se zdá být na nejlepší cestě, jenže pak se Lina dozví, že Katy přemlouvá její roli.

Ztropí skandál a přinutí producenta, aby to utajil a vydával ji nejen za talentovanou herečku, ale také zpěvačku. A protože s jídlem roste chuť, vynutí si nejen přísné utajení skutečnosti, ale také to, aby za ni Katy namlouvala všechny následující role. Všichni jsou rozhořčeni, ale nikdo neví, jak se jí postavit. Snad jen zamilovaný Don.

Na imdb.com 84, na csfd.cz 87 procent: Pozitivní bomba. Úžasně vypilovaný film.

Obal zahraničního vydání

Obal zahraničního vydání

Žánr: Muzikál / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1952

Délka: 99 minut (1:38:34)

Původní název: Singin‘ In The Rain

Světová premiéra: 27. března 1952 – USA, New York

Režie: Stanley Donen, Gene Kelly

Scénář: Adolph Green, Betty Comden

Produkce: Arthur Freed, Roger Edens

Hudba: Lennie Hayton

Kamera: Harold Rosson

Střih: Adrienne Fazan

Kostýmy: Walter Plunkett

Společnost: Loew’s Incorporated / Metro-Goldwyn-Mayer

Natáčeno: Grauman’s Chinese Theater – 6925 Hollywood Blvd., Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Metro-Goldwyn-Mayer Studios – 10202 W. Washington Blvd., Culver City, Kalifornie, USA

Hrají: Gene Kelly (Don Lockwood), Donald O’Connor (Cosmo Brown), Debbie Reynolds (Kathy Seldenová), Jean Hagen (Lina Lamontová), Millard Mitchell (R. F. Simpson), Cyd Charisse (tanečnice), Douglas Fowley (Roscoe Dexter), Rita Moreno (Zelda Zanders), a další

Menu 1. DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, mono anglicky, mono německy, mono španělsky

Zvukové stopy

Titulky: česky, anglicky, dánsky, finsky, francouzsky, hebrejsky, chorvatsky, islandsky, italsky, maďarsky, německy, norsky, polsky, portugalsky, řecky, španělsky, švédsky, turecky

Titulky - 1. část

Titulky - 2. část

Závěr sekce titulků

Obraz: barevný / černobílý 4:3 (podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: (popis na obalu se trochu rozchází s dostupným menu na DVD)

Bonusy

DISK 1:

  • Nové digitální záběry z obnovených materiálů
  • Remasterovaný soundtrack v Dolby Digital 5.1
  • Audio komentáře od Debbie Reynolds, Donalda O’Connora, Cyda Charisse, Kathleen Freeman, pomocného režiséra Stanleyho Donena, autorů scénáře Betty Comden a Adolpha Greena, režiséra Baze Luhrmanna a filmového historika Rudy Behlmera

Komentář

Reel Sound

Singin‘ Inspirations

Neuvedené bonusy:

Trailer

Ceny

Herci & tvůrci

Menu 2. DVD

DISK 2: (bez české lokalizace)

Dostupné nastavení

Zývěr nastavení

nastavení jazykové podpory

 

  • Musicals Great Musicals: The Arthur Freed Unit at MGM

  • What a Glorious Feeling

  • Výběr skladeb od autorů Arthura Freeda/Nacia Herb Browna

  • Nepoužitá skladba You Are My Lucky Star

  • Hudební seance
  • Fotogalerie