Filmag horor – Král mravenců

Opět trochu zmatků. Další titul s obálkou Filmag v edici Horor ve středu 2. listopadu 2011 za 99,- Kč nese sice originálu věrnější název Král mravenců, ale domácí databáze ho evidují jako Král temné síly.

Od mistra hororových filmů Stuarta Gordona (Re-Animator, Jáma a kyvadlo, Portrét šílenství, Vesmírní truckeři, Dagon) pochází temný krimi thriller s Danielem Baldwinem v jedné z hlavních rolí.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Mladíkovi bez práce a bez zázemí Seanovi se jednoho dne naskytne nečekaná příležitost – dostane nabídku pracovat pro podnikatele jménem Mathews. Nejprve jde pouze o pořízení několika fotografických snímků radního, který shromažďuje důkazy o Mathewsových špinavých obchodech, a o jeho sledování. Jenže poté je požádán o mnohem horší věc o vraždu. A provede ji… Místo odměny ho ale čeká Mathewsův ranč, kde je jeho nohsledy téměř ubit k smrti. Sice se mu podaří uniknout, jenže už to není ten Sean, ale člověk, či spíše zrůda, která je hnána touhou po krvavé odplatě!

Předchozí vydání

Předchozí vydání 

Na imdb.com na Asylum velmi slušných 62 procent, na csfd.cz 49: Čertví, proč to někdo označil za temný horor, není to horor a není temný, je to jen klasický film o pomstě, plný slušných gore scén. Po skvělém debutu je ale režisér bohužel film od filmu horší. Ale na Asylum je to až neskutečně dobré.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 98 minut (1:37:59)

Původní název: King of the Ants

Režie: Stuart Gordon

Námět: Charlie Higson (román)

Scénář: Charlie Higson

Produkce: Laszlo Bene, Stuart Gordon, Duffy Hecht, Charlie Higson, David Michael Latt, David Rimawi, Shawn Simons, Sherri Strain, George Wendt

Hudba: Bobby Johnston

Kamera: Mac Ahlberg

Střih: David Michael Latt

Kostýmy: Shannon Kemp

Společnost: Anthill Productions / The Asylum / Hecht Co. / Red Hen Productions

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Chris McKenna (Sean Crawley), Kari Wuhrer (Susan Gatleyová), George Wendt (Duke Wayne), Vernon Wells (Beckett), Lionel Mark Smith (Carl), Timm Sharp (George), Daniel Baldwin (Ray Mathews), Carissa „Koutantzis" Kosta (Maureen), Briana Beghi (Maureenina dcera), Carlie Westerman (Catlin Gatleyová), Ian Patrick Williams (Tony), Antoine Joseph (slintající idiot), Shuko Akune (Meade Parková), Steve Heller (Gary), Ken ‚Bam Bam‘ Johnson Jr. (dítě), Tino Marquez Jr. (dítě), Adam Noble (barman), Joe Davis (Big 69), Ron Livingston (Eric Gatley), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: další DVD