Route 66 – Mainstreet U.S.A.

Na některé zdroje je spolehnutí, na jiné příliš ne. I když sami fanoušci tvrdili, že DVD se objeví na pultech až ve středu, pravdu měl rozvozový plán PNS, který udával, že Route 66 – Mainstreet U.S.A dorazí v úterý 1. listopadu 2011 za (prý nádherných) 99,- Kč. Dodavatelem by měla být Agentura Publikum s.r.o. Splnit si svůj sen. Za každou cenu.

Dvakrát ročně se vydávají čeští a slovenští motoristé přes oceán, aby si splnili svůj velký životní sen. Tím snem není nic menšího, než čtyři tisíce dlouhá hlavní ulice Ameriky – Route 66. Stará šestašedesátka je skutečnou americkou legendou, stejně jako třeba hamburger, coca-cola nebo Harley-Davidson.

Lidé, kteří se rozhodli trasu mezi Chicagem a Los Angeles projet po vlastní ose, však nenacházejí jen nostalgické vzpomínky na staré časy. Jsou svědky toho, že Route 66 je velice živým organismem s mnoha výraznými osobnostmi i pitoreskními postavičkami, překypujícími nekonečným entuziazmem pro svoji „old road".

Celovečerní dokument režiséra Tomáše Zindlera, natočený ve spolupráci s Českou asociací Route 66, je originální sondou do nitra této světoznámé legendy.

Díky silné pozici a úzlým kontaktům, které má Česká asociace Route 66 přímo na „hlavní ulici Ameriky", se filmovému štábu podařilo natočit celou řadu exkluzivních rozhovorů s nejvýznamnějšími osobnostmi Route 66. Za všechny jmenujme například spisovatele Michaela Wallise, jednoho ze spolutvůrců filmu Auta (The Cars), který navíc v americké zvukové verzi „autíček" propůjčil svůj hlas postavě šerifa.

Film Route 66 – Mainstreet U.S.A. představuje první opravdu důsledný pohled na americký kult „staré šestašedesátky, a to nejen v českém, ale i ve středoevropském měřítku.

Na csfd.cz 71 procent: Legenda a sen…

Žánr: Dokument

Země původu: Česká republika / Slovensko

Rok vzniku: 2010

Délka: 65 minut

Režie: Tomáš Zindler

Produkce: Zdeněk Jurásek

Kamera: Tomáš Zindler, Martin Dědek

Zvuk: Martin Gazda

Reportér: Martin Blažek

Jazykový konzultant: Andrea Foli

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný

Bonus: