Bontonfilm – Romeo + Julie

Bontonfilm se zřejmě rozhodl zmapovat tvůrčí dráhu jednoho režiséra, minulý týden noční klub v Paříži, v neděli 13. listopadu 2011 za cenu 99,- Kč v ediční řadě Cinema Club hned dva kousky, kromě nejmenšího světadílu i moderní adaptace klasiky Romeo a Julie. Naděje & zoufalství. Tragédie & láska. Geniální moderní převyprávění nejtragičtějšího příběhu lásky.

Režisér Baz Luhrman uvádí okouzlující a nekonvenční adaptaci klasické romance Williama Shakespaeara. Leonardo DiCaprio a Claire Danes představují Romea a Julii, dva nejznámější osudem pronásledované milence historie. Tentokrát se však děj odehrává ve futuristickém prostředí města Verona Beach.

Jaký by byl Romeo, kdyby se narodil v dnešní přetechnizované době? A co na to panensky čistá láska Julie ve světě neřestí a násilí? Mohl by jejich vztah vůbec přečkat věky, jak o tom vypráví William Shakespeare?

Podívejte se na dávný příběh, který scénárista posunul o pár set let. Nenechte se zaskočit, že místo romantických altánů, majestátných rób a ušlechtilých kordů jsou kulisami benzínové pumpy, kožené bundy a plné zásobníky pistolí. Skvělé výkony herců, nádherná hudba a ohňostroj světel vás přimrazí ke křeslu a zanechá tam někde uvnitř nesmazatelnou stopu.

Na imdb.com 68, na csfd.cz 71 procent. Vizuálně vytříbená formálního hříčka, která milovníky Shakespaeara nejspíš nepotěší. Ovšem taky: Vy, co jste dali málo hvězd, nejste dotčeni filmovou krásou, ať Vás zlí duchové spasou a do pekelných kazajek navždy svážou!

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Krimi / Drama / Romantický / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 115 minut

Původní název: William Shakespeare’s Romeo + Juliet

Světová premiéra: 1. listopadu 1996 – Kanada, USA

Kinopremiéra v ČR: 13. března 1997

Režie: Baz Luhrmann

Námět: William Shakespeare

Scénář: Craig Pearce, Baz Luhrmann

Produkce: Jill Bilcock, Martin Brown, Baz Luhrmann, Catherine Martin, Gabriella Martinelli

Hudba: Nellee Hooper

Kamera: Donald McAlpine

Střih: Jill Bilcock

Kostýmy: Kym Barrett

Společnost: Bazmark Films / Twentieth Century Fox Film Corporation

Natáčeno: Alameda, Kalifornie, USA / Chapultepec Castle, Chapultepec Park, Mexico City, Distrito Federal, Mexiko / Estudios Churubusco Azteca, Mexico City, Distrito Federal, Mexiko / Mexico City, Distrito Federal, Mexiko / Texcoco, Estado de México, Mexiko / Veracruz, Mexiko

Hrají: Leonardo DiCaprio (Romeo), Claire Danes (Julie), John Leguizamo (Tybalt), Harold Perrineau (Mercutio), Pete Postlethwaite (otec Laurence), Paul Sorvino (Fulgencio Capulet), Brian Dennehy (Ted Montague), Paul Rudd (Dave Paris), Vondie Curtis-Hall (kapitán princ), Miriam Margolyes (zdravotní sestra), Jesse Bradford (Balthasar), M. Emmet Walsh (apatykář), Zak Orth (Gregory), Jamie Kennedy (Sampson), Dash Mihok (Benvolio), Vincent Laresca (Abra), Carlos Martín Manzo Otálora (Petruchio), Christina Pickles (Caroline Montagueová), Diane Venora (Gloria Capuletová), Pedro Altamirano (Peter), John Sterlini (kostelník), Harriet Sansom Harris (Susan Santandiagoová), Michael Corbett (Rich Ranchidis), Edwina Moore (hlasatelka), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, voice-over polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, slovinsky, maďarsky, polsky, srbsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný