DVD edice – Období dešťů

A jsme opět na svém, další titul prosincová várky DVD edice ve Speciální sběratelské edici za 99,- Kč bude drama Období dešťů. Deštivá romance odsouzená ke zkáze. A k zapomnění, na imdb.com opět silný podprůměr, stejně jako režisérův předchozí žánrový opus, na který to má údajně volně navazovat. Na pultech v pondělí 19. prosince 2011.

Dovolená amerického páru slibuje krásné chvilky, ale jen do okamžiku, kdy mužův románek s krásnou tajemnou ženou místního mafiána vede ke smrti jeho přítelkyně.

Potisk DVD 

Zahraniční zdroje jsou sdílnější:

Americký námořní důstojník Kenneth Blake a jeho snoubenka Sally Stephensová cestují do Goa (přímořské letovisko na pobřeží západní Indie), aby zde prožili klidnou dovolenou. Jejich plány zhatí Kennethův románek s krásnou a tajemnou Leelou. Ta mu k jeho velkému překvapení tvrdí, že jsou reinkarnací legendárních milenců, kteří před 500 lety ukončili své životy skokem z majáku v této bývalé portugalské kolonii.

Leela je vdaná za nelítostného pašeráka drog Briana Mirandu, kterého vyšetřuje Interpol. Vyšetřování vede v utajení Oliver Labelle, vystupující jako jezuitský kněz. Musí bojovat se zkorumpovanou místní policií. Mirando zatím najímá zločince, aby zastavil konkurenční pašeráky, využívající k přepravě kokainu jeho lodě.

Kenneth a Leela se stanou terčem vražedného honu, když se její manžel dozví o jejích záletech. S Oliverovou pomoci uniknou jisté smrti. Na Briana společně přichystají léčku na majáku. Ta vede ke konečné konfrontaci mezi ním a oběma milenci. Tady vyvrcholí bitva mezi Mirandovými muži a policií, vedenou Oliverem, zatímco Brian honí milence na vrcholu majáku. Vykoná svou pomstu? Skočí milenci z majáku znovu po 500 letech?

Jak již výše řečeno, na imdb.com je skóre jen 36 procent, csfd.cz na rozdíl od předchozího díl(u/a) nic: Ubohý příběh, kde si dvě skupiny hrají na policajty a zloděje. Americká trapná kriminálka, záhadnou náhodou točená v Indii, která nemá nic společného ani s dramatem, ani s romantikou (natož s Kamasutrou).

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 92 minut (podle zahraničních zdrojů 120 minut)

Původní název: Tales of the Kama Sutra 2: Monsoon

Režie: Jag Mundhra

Scénář: Greg Heffernan, Jag Mundhra

Produkce: Jag Mundhra, Kalpana Saxena, Vivek Singhania, Victor Bhalla  

Hudba: Alan DerMarderosian

Zpěv: Asha Puthali

Kamera: Blain Brown

Střih: Paul James Tierney

Společnost: Smriti Pictures / Jag Mundhra film / Optima Entertainent

Natáčeno: Goa, Indie

Hrají: Richard Tyson (Gaspar Dias/Kenneth Blake), Helen Brodie (Dona Paula/Leela Mirandaová), Doug Jeffery (Corteza), Jenny McShane (Sally Stephensová), Gulshan Grover (Brian Miranda), Ashwini Chopra (inspektor D’souza), Inacio D’Souza (barman), Durga Jasraj (Jogan), Matt McCoy (Olivier Labelle), Ajay Mehta (vrchní inspektor Ranjeet Singh), Rajesh Pednekar (turistický průvodce), Dilip Raj (otec Mendoza), Sudhir (kapitán), Shobha Sutar (zdravotní sestra), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (že by tak nový film byl natočený v 1,33:1?)

Bonus: neuveden