Tvůrci muzikálu na ledě Popelka převezmou Zlatou desku

CD se sountrackem k muzikálu na ledě Popelka, které spatřilo světlo světa v září, je po necelých třech měsících ZLATÉ! Zlatou desku převezmou z rukou zástupců vydavatelství Supraphon autor hudby Petr Malásek, autor písňových textů Václav Kopta a autor a režisér Popelky Jindřich Šimek. 

Slavnostní předání proběhlo v sobotu 17.12. 2011 – na konci večerního představení muzikálu, které začalo v 18 hodin v pražské Tesla Aréně.

 

Hudba na CD Popelka je melodická, hravá, místy dramatická, tak jak to má v pohádce být. Texty jsou vtipné i lyrické a dobře zapamatovatelné. Ze spolupráce Petra Maláska a Václava Kopty vzniklo dílo, které vyzařuje opravdovost a dokáže vzbudit emoce nejen u dětí, ale i u dospělých posluchačů.

 

 

 

„CD jsme pokřtili před necelými třemi měsíci, takže nás tento úspěch zaskočil. Moc nás těší, že děti i dospělí oceňují původní kvalitní hudbu s českými básnickými texty. Je vidět, že něco podobného na našem trhu chybělo“, říká autor a režisér Popelky Jindřich Šimek.

 

 

 

Soundtrack ke kouzelnému muzikálu na ledě Popelka, který vydala produkce muzikálu ve spolupráci se Supraphonem, pokřtili na konci září Karel Gott a Lucie Bílá. Hudbu nahrál Petr Malásek s Pražským studiovým symfonickým orchestrem pod taktovkou dirigenta Jana Chalupeckého. Na desce si můžete poslechnout celou řadu protagonistů muzikálu – například Jiřího Korna, Martin Dejdara, Leonu Machálkovou, Sabinu Laurinovou, Hanku Křížkovou, Magdu Malou, Vlastimila Harapese a řadu dalších. Popelku a Prince nazpívali Lucie Bílá s Ondřejem Rumlem.

 

 

 

„Výběr Ondřeje Rumla do páru s Lucií Bílou byla tak trochu sázka do loterie, ale vyplatilo se to. Výsledek je ‚pohádkový’“, říká autor písňových textů Václav Kopta a dodává: „Je až neuvěřitelné, jak dobře Ondřej ladí s Lucií ve zpěvu i v dialozích. Byl to od Petra Maláska mistrovský tah.“  

 

Malou ochutnávku jejich duetu i dalších písní z CD Popelka najdete zde