DVD edice – Důvod zabíjet

Dalším průměrným titulem v prosincové várce DVD edice ve Speciální sběratelské edici za 99,- Kč bude krimi Důvod zabíjet. Jak dlouho přežiješ záleží na tom komu věříš. Na pultech se objevilo ve čtvrtek 22. prosince 2011.

V bytu pochybného sběratele starožitností Maxe a jeho přítelkyně Jamie se náhle objeví neznámý Jack. Ten má v plánu využít Maxe, Jamie a jejich natvrdlého kámoše Piece, aby mu kryli záda při nebezpečné noční akci, kdy má inkasovat milion dolarů za vzácné starožitnosti s názvem „Španělští soudci". Zdá se, že jsou všichni zúčastnění prohnaní lotři, a tak se nedá nikomu věřit. Dnes večer se však dozvědí, co je kdo zač.

Potisk DVD 

Na imdb.com 49 procent, rottentomatoes.com 36, csfd.cz na už zase nic: Krásná Valerio Golino a dobrý herec Vincent D’Onofrio nemohou zachránit nízkorozpočtový stupidní příběh o zradě a manipulaci.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 94 minut

Původní název: Spanish Judges

Světová premiéra: červen 2000 – USA (Acapulco Black Film Festival)

Režie: Oz Scott

Scénář: William Rehor

Produkce: Betsy Chasse, Matthew Lillard, Richard Mann, Philip Rose

Kamera: Stephen McNutt

Kostýmy: Brad R. Loman

Společnost: Collectors Films LLC

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Vincent D’Onofrio (Max), Matthew Lillard (Jack), Valeria Golino (Jamie), Mark Boone Junior (Piece), Tamara Mello (dívka z Marsu), Michael Shamus Wiles (Wellings), J. W. Smith (Red), Ed O’Ross (Boss), George Griffith (Griff), Dennis Keiffer (Lenny), David Glen Eisley (George), Ryan ‚Rhino‘ Michaels (hitman 1), Sam Hiona (Harry), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (opět rozpaky, podle imdb.com i amazon.com 1,85:1)

Bonus: neuveden