Universal Music – Žalman & hosté – Budějky (CD)

Ve středu 21. prosince 2011 nabízí Universal Music v trafikách další novinkové album, tentokrát padla volba na nahrávku Žalman & hosté – Budějky. Cena za letos vydané CD je 149,- Kč.

Jedním z dárků, které si nadělil Pavel Žalman Lohonka na jaře 2011 k pětašedesátým narozeninám, je i nové CD kapely Žalman a hosté.

Album dostalo symbolický název Budějky, protože se jím Žalman po letech vrací zpátky ke svým hudebním kořenům. Ty nachází v jednoduchosti, prostém aranžmá písní a v mnoha textových reminiscencích.

CD obsahuje 20 písní a jeden překvapující bonus. Je na něm několik znovu natočených nezapomenutelných songů z minulosti (Kytky stále ještě voní, Přijela jsem v kadilaku, Kdo ti zpívá, Náhradní víkend, Severní vítr, Ty já, Za ruku mě vem) a kromě toho třináct novinek, napsaných přímo pro skupinu Žalman a hosté. Album vzniklo v osvědčeném českobudějovickém studiu MK Production a je opatřeno zajímavým obalem, na němž jsou do historické fotografie budějovického náměstí dokresleny postavy členů kapely. Na vzniku obalu se podíleli místní výtvarníci (a patrioti) Karel Příhoda a Milan Binder. 

CD obsahuje skladby:

strana A –

01. Budějky

02. Pohůrka

03. Jsem ti nablízku

04. Zbylá místa

05. Tři kočky a přízeň

06. Než vycouvám

07. Sedm pádů spáče

08. Neříkej nikdy

09. Egyptská Mňau

10. Andromeda z mlhovin

11. Eridiana

12. Beta Reticuli

13. Indigové děti

 

strana B –

14. Kytky stále ještě voní

15. Přijela jsem v kadilaku

16. Kdo ti zpívá

17. Náhradní víkend

18. Severní vítr

19. Ty já

20. Za ruku mě vem

21. Budějky 2 

Zadní strana