North Video – Bang Rajan 2

Jednu asijskou vlnu v podání společnosti North Video už jsme zažili, tehdy šlo o moderní kriminálky. Nyní se valí další várka a většinou jde o historické krvavé lázně. Jako první v pátek 18. listopadu 2011 bude v prodeji Bang Rajan 2 za 199,- Kč. První díl kdysi dávno prodával Magic Box (Krvavá legenda Bang Rajan). Touha po svobodě je silnější než touha po moci.

Poté, co stateční bojovníci z vesnice Bang Rajan ubránili svůj rodný kraj před barmskou armádou, inspiroval tento hrdinský čin další thajské vesnice, které jsou nyní odhodlané postavit se společnému nepříteli a čelit tak několikanásobné přesile.

Bang Rajan 2

Barmská armáda den ode dne roste na síle a rychle postupuje vpřed k hlavnímu městu. Při jednom takovém tažení je barmská jednotka ze zálohy přepadena skupinou odvážných vesničanů, která s vojáky udělá rychlý proces. Ti, co přežijí, se přidávají na stranu bojovníků Bang Rajanu.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Mezitím velitel barmských vojsk vkládá důvěru do důstojníka jménem Sukee, který jako jediný dokázal zlomit odpor vesnice, a předává mu velení s jasným rozkazem. Zabít vůdce nepohodlných vesničanů a jednou provždy udělat z vesnice Bang Rajan minulost.

Najít o filmu nějaké podrobnější informace se jeví jako velmi obtížná záležitost, ale trpělivost růže přináší. Na imdb.com 66 procent pomocí 33 hlasů, na csfd.cz 66 a na informační chudobu plno komentářů: Poměrně roztahaný „úvod“ politických hovorů, trvající tři čtvrtiny filmu, je předehrou k závěrečné rubanici, mixující Ramba s Třístovkou. Standardní thajská řezničina, tj. pěkná a krvavá podívaná.

Zadní strana

Žánr: Akční / Válečný / Drama

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2010

Délka: 147 minut

Původní název: Bang Rajan 2

Světová premiéra: 25. března 2010 – Thajsko

Režie: Tanit Jitnukul

Námět: Thipatai Pirompak

Scénář: Thitipong Chaisati, Sornthep Wethwongsatit, Nichaya Boonsiripan, Amnard Sangsomboon, Thanit Jitnukul

Produkce: Boonthin Tuaykhew, Thanit Jitnukul, Tawatchai Panpakdee, Sakchai Sriboonark

Hudba:

Kamera: Peerapan Laoyon

Střih: Nopadol Kumduang, Thitipong Chaisati, Peerapan Laoyon, Thanit Jitnukul

Hrají: Paradorn Srichapan (Nai Man), Chatchai Plengpanich (Praya Lhek), Puri Hiranyapluek (Nai Dang), Verayuth Nancha (Muen Sena), Chaiwat Thongsang (Muen Harn), Teerayuth Prachyabumrung (Bhikku Thammachot), Jirakiti Suwannapab (Suki), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 thajsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle dostupných zdrojů 1,78:1)

Bonus: