Filmexport Home Video – Einstein pro každý den

Filmexport Home Video ve středu 23. listopadu 2011 nabídne další dokument, tentokrát to bude disk s názvem Einstein pro každý den – Jak ovlivnil naše životy? za 99,- Kč.

Nenechte si ujít nesmírně poutavý pohled na náš každodenní svět, jehož chod nenávratně změnily a mění Einsteinovy teorie.

 

Vydejte se na strhující výlet do světa nejšpičkovějších technologií, u jejichž zrodu stály právě revoluční myšlenky tohoto génia, a odhalte pravdu o tom, jak výrazně se jeho novátorské názory podílely na formování moderního myšlení. Dokumentem se prolínají tři klíčová data: rok 1905, který je označován jako annus mirabilis neboli zázračný rok, rok 1955, kdy Albert Einstein zemřel, a současnost.

 

Prostřednictvím dobových kulis i nevídaných vizuálních efektů společně projdete skrz historické milníky Einsteinova života a odhalíte, jak se ryze teoretické práce tohoto „vládce času" staly nepostradatelnou součástí našeho každodenního života. Ukážeme vám nejmodernější technické vymoženosti, které používáte každý den a za které vděčíte právě jemu. Ať už se jedná o digitální fotoaparáty či kamery, iPody, CD přehrávače anebo globální polohovací systém GPS – to vše se zrodilo z jeho radikálních nápadů. Kromě nástrojů a technologií nám ovšem dal i něco mnohem cennějšího – otevřel nám nový pohled na svět, v němž žijeme.

 

Podle imdb.com se jedná o jednu (zřejmě celkově číslo 458, první se sezony 2006) z epizod televizního cyklu, vysílaného od roku 1960. Nicméně nejsou dostupná žádní hodnocení ani komentáře. A pokud se někomu zdá cena za tři čtvrtě hodiny přemrštěná, pak vězte, že v Kanadě je disk za 150 jejich dolarů (aktuální kurz je 1 kanadský dolar = 18,3610302 českých korun).

Žánr: Dokument

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2006

Délka: 43 minut

Původní název: The Nature of Things: Everyday Einstein

Režie, scénář, výroba: Daniel Zuckerbrot

Výkonný producent: Michael Alider

Produkce: Kemp Archibald, Michael Bennet, Renée Mareau Burns

Vypravěč: David Suzuki

Společnost: Fireworks International / A ContentFilm Company

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: