Vydavatelství Supraphon otevírá online obchod s českou hudbou

Dne 24. listopadu 2011 dá vydavatelství SUPRAPHON s měsíčním předstihem vánoční dárek všem fanouškům české hudby v podobě vlastní online prodejny s digitální hudbou – SUPRAPHONline.cz.

 

SUPRAPHONline.cz poskytne možnost zakoupení 2.608 alb v žánrech populární hudba (1.090 alb), klasická hudba (1.184 alb) i mluvené slovo (334 alb). Ve všech žánrech budou počty titulů postupně navyšovány tak, aby na SUPRAPHONline.cz byl dostupný v maximální možné míře jak bohatý archiv SUPRAPHONu, tak i veškeré vydávané novinky. 

SUPRAPHONline.cz je zároveň prvním digitálním obchodem v České republice, který vedle klasického formátu MP3 (v kvalitě 320 kbps) nabídne veškerý sortiment rovněž v bezztrátovém komprimačním formátu FLAC, který poskytuje kvalitu záznamu srovnatelnou s kvalitou na CD nosičích. Při zakoupení nahrávky ve formátu FLAC dostane zákazník tutéž nahrávku ve formátu MP3 zdarma k využití například v přenosných zařízeních. Veškerý obsah na SUPRAPHONline.cz je k dispozici bez jakýchkoliv technologických omezení (DRM apod.).

Při přípravě obchodu SUPRAPHONline.cz byl kladen důraz na maximální uživatelskou přívětivost, přehlednost a komfort. Zákazníci mají možnost volit mezi několika způsoby úhrady zakoupené hudby:

– platba mobilním telefonem napříč všemi operátory

– platební karty Visa a MasterCard

– rychlý převod na účet zpracovaný v reálném čase prostřednictvím systému PayU (poskytují Komerční banka, GE Money Bank, mBank, Raiffaisen Bank, Volksbank, Fio Banka)

– běžný bankovní převod z jakékoliv banky

– superCASH (hotovostní platba prostřednictvím terminálů SAZKA, a.s. a přepážek České pošty)

– předplacený kredit na účtu v rámci SUPRAPHONline.cz

– poštovní poukázka 

 

Po zakoupení nahrávky má zákazník možnost stáhnout nahrávku z obchodu SUPRAPHONline.cz až pětkrát, po stažení do počítače si může na svá další zařízení pořídit neomezené množství kopií.

Nakupování v obchodě SUPRAPHONline.cz je možné po předchozí registraci na základě platné e-mailové adresy, přihlásit se lze rovněž prostřednictvím účtu registrovaného u FaceBooku či Googlu.  

„Náš projekt se nesnaží konkurovat jiným servisům, ale vytvořit smysluplnou alternativu digitálního obchodu upravenou podle potřeb zákazníků našeho vydavatelství a ostatních fanoušků české hudby. Jednou z hlavních výhod SUPRAPHONline.cz je to, že je kompletně v českém jazyce. U jednotlivých nahrávek najdete mnohem rozsáhlejší informace o jednotlivých autorech, hudebnících, kteří se na nahrávce podíleli a další podrobnosti, které nejsou v obdobných prodejnách obvyklé. Soustředili jsme se také na šíři platebních způsobů a maximální pohodlí uživatelů.“, říká New Business Manager Supraphonu Antonín S. Milata.

Suprahonline poprvé jako jediný on-line obchod nabízí nahrávky Hany Hegerové. Celý měsíc od otevření digitální prodejny Supraphonu (až do 24. 12.) je přichystán speciální dárek v podobě hudebního sampleru, který je ke stažení zdarma!

„Nová digitální podejna Supraphonu využívá množství součastných technologií. Při vývoji jsme kladli velký důraz na jednoduchost použití bez ztráty komfortu ovládání pro pokročilejší uživatele“, dodává technický manažer projektu Jaromír Uhřík, který se svým otcem Jaromírem Uhříkem st. a Alešem Kafkou celý projekt naprogramovali.