Věra Špinarová oslaví jubileum koncertem a exkluzivním 3 CD

Čtyřicet let hudební dráhy prezentuje Věra Špinarová novým trojalbem s výběrem svých nejúspěšnějších písniček. Šedesátiny zpěvačka oslaví na svém prvním koncertě v pražské Lucerně, kde převezme Diamantovou desku Supraphonu za 1 500 300 zvukových nosičů, které prodala v letech 1969 až 2011!

Nejobsáhlejší kompilační šance pro jeden z našich nejoriginálnějších hlasů! 

 

Zpěvačka Věra Špinarová oslaví významné životní jubileum 22. prosince 2011. Pro své posluchače připravila hned dva výjimečné dárky. Své první koncertní vystoupení ve velkém sále pražské Lucerny, které uskuteční 7. prosince má již vyprodané. Příznivci nezaměnitelného hlasu ostravské zpěvačky se mohou také těšit na výpravné trojalbum s výběrem, který Supraphon vydává 21. listopadu v edici Zlatá kolekce.

Věra Špinarová byla objevem konce 60. let, kdy drsným vokálem a rockovým cítěním spoluvytvářela ostravskou hudební vlnu. Časem se její stylový rejstřík rozšířil, ale dominantní podíl dravého altu a energického projevu jí zůstal. Už více než čtyřicet let funguje její music-box se songy převzatými, často vybroušenými do malých klenotů, ale především s domácími písničkami. Mnoho zajímavého se o tom dozvíte z textu Miloše Skalky v bookletu tohoto 3CD.

 

V dobrém slova smyslu „osudovým“ se jí stalo hudební téma z westernu Tenkrát na Západě – přetavené do písničky Jednoho dne se vrátíš, které rovněž pojmenovalo nový 3CD výběr Supraphonu. Věra Špinarová i v coververzích světových hitů byla vždycky nezaměnitelná – ať šlo o tak různorodé písně, jako byly The Unchained Melody (Tvář za sklem), Flying Through The Air (Raketou na Mars), Heart Of Glass (Kosmická láska) nebo hitové Fernando od skupiny ABBA. Českou autorskou kvalitu v jejím repertoáru představují zejména Ivo Pavlík, Andonis Civopulos, Boris Urbánek, Petr Šiška nebo syn Adam Pavlík, který zároveň vede její současnou kapelu. S jejich pomocí přibývá repertoár tak, že tato kompilace může zcela právem obsáhnout na šedesát výborných skladeb.

 

Věra Špinarová a její jubilejní výběr: čtyři dekády hitů a skvělého zpívání!