Intersonic – Vánoční píseň

Inu, nevím nevím, jestli bych originální název Holiday Romance překládal zrovna jako Vánoční píseň. Ale vydavatelství InterSonic tak učinilo a zařadilo na pátek 2. prosince 2011 další televizní drama za 69,- Kč, které šouplo do škatulky Romantika, byť je imdb.com jiného názoru. Každý hledá píseň svého srdce (což taky není zrovna přesný překlad motta Every season has a song).

Romantické vánoční pohlazení s krásnou písní.

Cal Peterson dohlíží jako školní inspektor na finance krachujících škol. Po smrti své sestry vychovává neteř Fern. Kvůli své práci se musí často stěhovat. Nyní před Vánocemi dostal na starost zachránit školu ve svém rodném městě. Fern jede s ním a opět si musí zvykat na nové prostředí. Velkou oporu nachází u učitelky hudební výchovy, Lily. Ta brzy poznává, že Fern má hudební talent. Navrhne jí, aby spolu složily vánoční píseň. Cal se však v rámci úspor rozhodne zrušit hudební výuku. Fern a Lily to takhle nenechají. Podaří se jim přesvědčit Cala, aby změnil svůj plán?

Podle zahraničních zdrojů přijíždí inspektor do města rovnou s úkolem školu zavřít. Která verze je pravdivá se asi nikdy nedozvím…

Na imdb.com 57 procent, na csfd.cz bez vysvětlování 49 procent: Docela slušný hudební country film s překvapivě dobrou zpívající slečnou, přeplněný sentimentalitou.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 95 minut (podle imdb.com 120 minut)

Původní název: A Holiday Romance

Světová premiéra: 8. prosince 1999 – USA

Režie: Bobby Roth

Scénář: Darrah Cloud

Produkce: Howard Braunstein, Darrah Cloud, Michael Jaffe, Randi Richmond

Hudba: Christopher Franke, Edgar Rothermich

Kamera: Eric Van Haren Noman

Střih: Armen Minasian

Kostýmy: Linda Kemp

Společnost: Jaffe-Braunstein Films / Pebblehut Productions Inc. a Muse company

Natáčeno: Port Hope, Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Naomi Judd (Lily Waiteová), Andy Griffith (Jake Peterson), Gerald McRaney (Cal Peterson), Joon Nah (zpěvák na benzínce), Alison Pill (Fern), Jayne Eastwood (Margie), Taborah Johnson (Anne Hutchinsonová), Jackie Richardson (Bea Buskinsová), Brian Heighton (Todd), Jack Duffy (Irwin), Sumela Kay (Clarissa), Adam Dolson (Del), Nathan Carter (Hal), Boogalou (Lilyin pes), The Essentials (zpěváci na benzínce), Martha Gibson (Donna), Andrea Lewis (Autumn), Paula Macneill (zpívající pokladní), Joe Oliva (zpěvák na benzínce), The Sadies (školní kapela), Shoshana Sperling (servírka), Allen Stewart-Coates (reportér), Aron Tager (Joseph), Bob Vangeison (zpěvák na benzínce), Ken Wickes (Pete), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: