BH Promo – Byl jednou jeden… život 4

 

Další, již čtvrtý díl animovaného seriálu Byl jednou jeden… život 4 by se měl na stáncích objevit opět ve čtvrtek, tj. 19. června 2008. Cena opět 49,- Kč.

 

V nejúspěšnějším animovaném seriálu o lidském těle Byl jednou jeden život se tentokrát podíváme na vnitřní lidské orgány. Nejprve projedeme ústy a podnikneme výpravu trávicím traktem. V žaludku potkáme malé enzymy, které stravu rozkládají a ta se postupně přesunuje do jater a pak dále do střev, kde potkáme spoustu přátelských bakterií různých velikostí a tvarů. V ledvinách pak uvidíme veškerý odpad, který naše tělo nepotřebuje a později je vyloučí ven. 

 

 

 

 

 

 

14. Ústa a zuby

Sladké, slané, hořké a kyselé…to všechno způsobují chuťové pohárky umístěné na našem jazyku. A zuby? Proč se nám kazí a jak můžeme zubním kazům zabránit? V tomto díle uvidíme, jak je důležité se starat nejen o své zuby, ale dbát o hygienu a prevenci celé ústní dutiny. 

 

15. Trávení

Co všechno si naše tělo uloží a co vyloučí uvidíme v tomto díle o trávení. Jak putuje veškerá strava lidským tělem a jak se s ní naše tělo vyrovná? Proces trávení začíná už v našich ústech a pokračuje dál cestou přes jícen a žaludek dále do jater a střev. 

 

16. Játra

Játra jsou nejdůležitější laboratoří lidského těla. Přestože zabírají pouhá dvě procenta celkové tělesné hmotnosti, spotřebovávají kolem čtvrtiny všeho kyslíku, skoro stejné množství jako srdce! V játrech se produkty trávení mění na bílkoviny, červené krvinky, protilátky a mnoho dalších věcí. 

 

17. Ledviny

Ledviny jsou velmi důležitým lidským orgánem, kde dochází k čištění krve. Jak sami uvidíte v tomto díle, červené krvinky se tu zbavují všech nečistot a škodlivých látek. A co udělá naše tělo s tímto odpadem? … Odešle jej přes močový měchýř z těla pryč. 

 

Žánr: Animovaný / Dětský / Naučný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1986

Délka: 26 epizod po 26 minutách celkem

Původní název: Il était une fois… la vie

Režie a scénář: Albert Barillé

Hudba: Michel Legrand

Společnost: France Regions 3 (FR3) / Canal+ / Société Radio-Canada / Radio Televisión Española (RTVE) / KRO Televisie / Société Suisse de Radiodiffusion et Télévision (SSR) / Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) / Belgische Radio en Televisie (BRT) / Eiken / Ministère de la Culture et des Télécommunications / Procidis 

 

Údaje o DVD: 

 

Délka: 104 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, francouzsky, česky, slovensky

Titulky: česky, slovensky 

 

 

 

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: žádný