DVD edice magazín speciál – Kamasutra – Příběh lásky

 

Pod názvem Kámasútra si dnes většina lidí bohužel dokáže vybavit maximálně přehled sexuálních poloh. Je to však především starověký indický text, který pojednává o lidské sexualitě. Jím se inspiroval i film Kamasutra – Příběh lásky. Ten nabízí DVD edice v sobotu 21. června 2008 za cenu 49,- Kč

 

Autorem Kamasutry je indický filozof Mallanaga Vatsjajana, který žil v období mezi 4. a 6. stoletím našeho letopočtu. Text je rozdělen do sedmi částí členěných do 36 kapitol. Jednotlivé části poskytují čtenáři rady týkající se lidského sexuálního chování a popisují různé pozice používané při pohlavním styku. Jde však o text týkající se nejen lidské sexuality ale i řízení domácnosti a všeho co s domácností souvisí. Slovo Kamasutra se však dnes vytrženo z těchto souvislostí používá především jen v souvislosti se sexem, což je možná škoda.

Půvabná indická průvodkyně celého příběhu prochází útrapami lásky podobně jako americký restaurátor se svou přítelkyní. On do této exotické země přijíždí, aby pracoval na soše nádherné ženy. Socha však tajemně zmizí a životní příběh mladého páru se přenese o tisíc let zpět do minulosti. Na královském dvoře je půvabná Indka odsouzena k doživotnímu údělu kurtizány, který nemá nic společného s láskou. U amerického páru je naopak nedostatek milostného potěšení překážkou k naplnění jejich vztahu. Jejich osudy se nakrátko prolínají a všichni nakonec naleznou to, po čem touží…

Titul vyšel již v minulosti u společnosti MIDO pod názvem Kouzlo lásky. Tehdejší vydání mělo dvě české zvukové stopy (5.1 a 5.1 DTS), angličtina byla jen v 2.0. Současné vydání má mít podle dostupných informací poněkud jiné parametry (čeština i angličtina v 5.1), což se mi moc nezdá, protože většinou se edice přebírají tak jsou (a skutečně je na disku varianta č. 1).

Originální název: Perfumed Garden
Země původu: Indie, USA
Rok vzniku: 2000
Žánr: romantický, erotický, příběh, drama

Délka: 104 minut
Režie: Jag Mundhra
Scénář: Thomas A. Fucci
Produkce: Gregory Cascante, Ramesh Krishnamoorthy
Hudba: Tor Hyams
Hrají: Kim Dawson, Ivan Baccart, Amy Lindsay, Pravesh Kumar, Gigi St. Blaque, Rajeshwari Sachdev, Nasser, Dhritiman Chatterjee, Kim Dawson, Chris Thomas, Rajiv Chandrasekhar, Kip King, Bhupinder Singh, Jan Fawcett, Hal Long, Apollo, Montana Newman, Yousra, Lilly Gupta, Prarthana, Teena, D. Jyott, Megha, Pinki, Nasrin, Rehmat, Jyoti, Chadni, Mansi.

Údaje o DVD:  

Obraz: barevný, PAL, 4:3
Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, DTS, 5.1 česky
Titulky: české
Region: 2
Bonusy: trailer, upoutávky, z naší nabídky