Magic Box – Africké kočky: Království odvahy

Další dokument vybraný společností Magic Box pro distribuci prostřednictvím trafik v pondělí 5. března 2012 pochází z dílny studia Disney a jmenuje se Africké kočky Království odvahy. V prodeji bude za 199,- Kč.

Studio Disneynature, které stálo i za filmy Earth (Země) a Oceans (Oceány), přichází s epickým příběhem nazvaným Africké kočky: Království odvahy. Ten se odehrává na jednom z nejdivočejších míst na světě. Čeká vás neobyčejné dobrodružství dvou rodů, které se snaží přežít v divoké přírodě. Výborný obraz s vysokým rozlišením vám vyrazí dech, když se setkáte tváří v tvář s majestátem krále savany a opravdovou náklonností, odhodláním a humorem. Rodinná pouta se musí propojit s královskou mocí a velkolepou krásou africké přírody, a vy tak dostanete příležitost shlédnout snímek, který dojímá svou jednoduchou krásou.

Film ze série Pravdivá dobrodružství zachycuje strhující příběhy z africké savany. Dokument natočený Alastairem Fothergillem a Keithem Scholeym zachycuje skutečnou lásku, humor a odhodlání majestátních koček včetně Mary, dcery zraněné, ale odhodlané lvice; Situ, statečnou gepardí samici a matku samoživitelku pěti novorozených mláďat, která se snaží na nejdivočejším místě na zemi vytvořit domov; a Kali, lva již jednou potrestaného za svou pýchu, který se vrací se svými syny, aby znovu získal svůj domov. Dobrodružství, které je inspirováno posvátnou hrůzou, ve kterém se moc a prohnanost divokých afrických koček mísí s rodinnou důvěrností, bylo uvedeno do kin na Den Země v roce 2011.

Na imdb.com 73 procent, na csfd.cz 88: Úchvatný rodinný film, spíš než dokument romantický příběh.

Žánr: Dokument / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 83 minut

Původní název: African Cats: Kingdom of Courage

Světová premiéra: 21. dubna 2011 – Hong Kong, Peru

Režie: Alastair Fothergill, Keith Scholey

Scénář: Keith Scholey, John Truby

Produkce: Don Hahn, Connie Nartonis Thompson, Keith Scholey, Alix Tidmarsh

Hudba: Nicholas Hooper

Kamera: Sophie Darlington, Simon Werry

Střih: Martin Elsbury

Společnost: Walt Disney Studios

Natáčeno: Maasai Mara National Reserve, Keňa

Účinkují: Samuel L. Jackson (vypravěč)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Disney & příroda, Zachraňme savanu