Filmag válka film – Souboj na obloze

Filmag v úterý 27. března 2012 nabídne v ediční řadě Válka film tentokrát něco modernějšího, do trafik míří válečný film Souboj na obloze za 99,- Kč. V kokpitu bojové stíhačky F-16 jsou američtí piloti suverénní, jak si ale povedou po sestřelení na nepřátelském území Iráku?

V Iráku se stupňuje vojenské napětí a Spojené státy tam vysílají letadlovou loď, na níž jsou dva znesváření bratři – námořník Zach a pilot Dylan. Dylan je spolu s pilotkou Lori vyslán na misi do Iráku. Při dramatickém leteckém souboji jsou sestřeleni a probíjejí se územím, které ovládá irácký extremista Kahlid. Lori upadne do zajetí a Dylan riskuje svůj život, aby ji zachránil. V nejkritičtější chvíli zasahuje výsadkové komando vedené Dylanovým bratrem Zachem.

Na imdb.com 37 procent, na csfd.cz 21: Proč mají někteří herci nutkání hrát ve kdekteré kravině? Nudný a předvídatelný vývar z již stokrát viděné zápletky.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 90 minut

Původní název: Surface to Air

Režie: Rodney McDonald

Scénář: Tony Giglio, Rodney McDonald

Produkce: Ashok Amritraj, Alan B. Bursteen, Roger La Page, Chad McQueen, Josh Silver, Andrew Stevens

Hudba: David Wurst, Eric Wurst

Kamera: Gary Graver

Střih: Michael Kuge

Kostýmy: Arlene Castillo

Společnost: Cabin Fever Entertainment / Royal Oaks Entertainment Inc.

Natáčeno: San Diego, Kalifornie, USA / Santa Clarita, Kalifornie, USA

Hrají: Michael Madsen (střelec seržant Zach Massin), Chad McQueen (poručík Dylan ‚Raven‘ Massin), Melanie Shatner (poručík Lori ‚Dakota‘ Forresterová), Teri Thompson (Clarissa Massinová), Larry Thomas (plukovník Mustafa Kahlid), Herb Mitchell (generál Davis), Matthew R. Anderson (kapitán Russell), Beau Billingslea (kapitán Wallace), Greg Collins (major Canton), Ken Duncan (kapitán Roundtree), Judson Mills (Knuckler), Mathew St. Patrick (Quinland), Michael „Mike" Saad (Hassem), James Black (kapitán Slocomb), Wil Bowers, John Borkowski (důstojník TAO), Miranda Wolfe (Marcia Wallaceová, reportérka Z.N.N.), Traci Carter Holsey (námořní řidič), Vinnie Curto (kurdský voják), Michael Benyaer (írácký voják), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: