Bontonfilm – Alvin a Chipmunkové 3

Svět se zbláznil a vydavatelé nejspíš taky. Bontonfilm bude v sobotu 7. dubna 2012 za rovných 299,- Kč nabízet rodinnou komedii Alvin a Chipmunkové 3. Chipmunkové jsou zpět a i o letošních Vánocích to pořádně rozpiští!

Ahoj od Chipmunků! Opět se na vás valí přílivová vlna skvělé hudby a nezapomenutelné legrace pro celou rodinu, protože Alvin a Chipmunkové se vrací se svým dosud největším dobrodružstvím! Alvin, Simon, Teodor a Chipettky si užívají dovolenou na luxusní výletní lodi a poklidnou plavbu víří svými bláznivými vylomeninami. Vše začíná skřípat až ve chvíli, kdy se kamarádi ocitnou na pustém ostrově. Všichni brzy poznají, že jejich nové tropické hřiště není tak opuštěné, jak se na první pohled zdá.

 

Když v roce 2007 vstoupil do kin formou celovečerního filmu fenomén mnoha generací Alvin a Chipmunkové a ze zpívajících Chipmunků Alvina, Simona a Teodora se stala filmová senzace, byla otázka dalšího pokračování zodpovězená dříve, než jste stihli říct "Alvinnnnneee!!!". Druhý díl dorazil do kin o dva roky později a zpívajícímu triu přibyly nové kamarádky – Chipettky. A vzhledem k tomu, že s prvním i druhým dílem se Chipmunkům a jejich tvůrcům podařilo vzít Hollywood i zbytek světa útokem (jen v České republice oba filmy vidělo přes 232 tisíc diváků), neváhali tvůrci ani na vteřinu a vrhli se do natáčení ještě zábavnějšího a dobrodružnějšího pokračování.

Tentokrát si naši staří známí vyrážejí užít prázdniny na luxusní výletní loď, kterou svým dováděním během chvíle obrátí naruby. Chimpunkové a Chipettky páchají na parníku, který se stal dočasně jejich hracím hřištěm, jednu lumpárnu za druhou a zpestřují tak prázdniny nejen sobě, ale i všem ostatním pasažérům. Veškerá legrace ale končí ve chvíli, kdy ztroskotají na opuštěném ostrově, ze kterého, jak se zdá, není úniku. Brzy se ale ukáže, že ostrov není tak opuštěný, jak to na první pohled vypadalo. Alvin a jeho přátelé potkávají nového kamaráda, se kterým se vydávají na dobrodružné putování po ostrově, na jehož konci je čeká velké překvapení.

Na imdb.com 37 procent, na csfd.cz 45: Nesnesitelné upištěné veverky v blábolu bez děje. Nevtipný recyklát předchozích dvou dílů, který útočí na zbytky zdravého rozumu ve vašem mozku.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Komedie / Hudební / Pohádka / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 84 minut

Původní název: Alvin and the Chipmunks: ChipWrecked

Světová premiéra: 14. prosince 2011 – Nizozemí

Kinopremiéra v ČR: 22. prosince 2011

Režie: Mike Mitchell

Námět: Ross Bagdasarian, Janice Karman

Scénář: Jonathan Aibel, Glenn Berger

Produkce: Ross Bagdasarian Jr., Janice Karman, Neil A. Machlis, Steve Waterman

Hudba: Mark Mothersbaugh

Kamera: Thomas E. Ackerman

Střih: Peter Amundson

Kostýmy: Alexandra Welker

Společnost: Fox 2000 Pictures / Regency Enterprises / Bagdasarian Productions / TCF Vancouver Productions

Natáčeno: Carnival Dream, Carnival Cruise Line, Port Canaveral, Florida, USA / Cocoa Beach, Florida, USA / Havaj, USA / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Jason Lee (Dave), David Cross (Ian), Jenny Slate (Zoe), Justin Long (hlas Alvina), Matthew Gray Gubler (hlas Simona), Jesse McCartney (hlas Theodora), Amy Poehler (hlas Eleanory), Anna Faris (hlas Jeanette), Christina Applegate (hlas Brittany), Alan Tudyk (hlas Simonea), Michael P. Northey (kluk v havajské košili), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, turecky, maďarsky, slovinsky, srbsky

Titulky: česky, anglicky, turecky, arabsky, řecky, chorvatsky, rumunsky, srbsky, slovinsky, maďarsky, hebrejsky, portugalsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Hudba Chipmunků a taneční stroj, Natáčení v ráji