Bontonfilm – Růžový panter 2

A máme tu další remake z katalogu Bontonfilmu, v neděli 15. dubna 2012 to bude za 99,- Kč rovnou pokračování prý úspěšného filmu Růžový panter 2. Steve Martin je zpět jako inspektor Clouseau. Dvojitá porce smíchu & dvojnásobná zábava!

Steve Martin se vrací jako geniální ztřeštěný inspektor Jacques Clouseau v komedii, která zaručeně rozesměje celou rodinu! Film Růžový panter 2 je pokračováním úspěšného hitu z roku 2006, v němž se Steve Martin poprvé ujal role neohroženého a neohrabaného francouzského detektiva, inspektora Jacuese Clouseaua.

Když někdo postupně uloupí legendární poklady z celého světa včetně nesmírně cenného diamantu Růžový panter, je šéfinspektor Dreyfus nucen zapojit Clouseaua do vyšetřování jakožto člena mezinárodního týmu detektivů a odborníků, kteří musí dopadnout lupiče dřív, než znovu udeří.

 

Jedině inspektor Clouseau dokáže zastavit nepolapitelného lupiče, který si říká Tornádo. Obávaný a nikdy nepolapený lupič se objevuje znovu po dlouhých letech. Jeho vizitky zůstávají jako jediná stopa na místech, odkud krade vzácné historické památky nedozírné ceny, jako je třeba Turínské plátno, Magna charta z Britské knihovny nebo císařský meč z japonského Kjóta.

Pod patronátem francouzské vlády je sestaven mezinárodní tým detektivům, kteří ho mají společně odhalit, najít a dopadnout. V jejich čele má přes protesty šéfinspektora Dreyfuse stanout inspektor Clouseau, který v tu dobu na jeho příkaz pracuje jako obyčejný pochůzkář. Než však stačí detektiv odletět, ukradne Tornádo slavný diamant Růžový panter, a tak se vyšetřovací tým přesune do Francie. Tvoří ho Kendži Mazuto, technický expert z Japonska, Angličan Randal Pepperidge, domýšlivý Ital Vicenzo Brancaleone a také atraktivní Sonia Solanders, která sice není detektiv, ale jako novinářka je expertem na Tornáda, o jehož zločinech napsala knihu.

Vyšetřování se také účastní jako Clouseaův pomocník policista Ponton, který se po rozchodu s manželkou nastěhoval do jeho bytu. Stopy vedou do Itálie k překupníkovi Avellanedovi, který je jedním z podezřelých a podle některých stop by právě on mohl být Tornádem. Situace v týmu není právě přátelská. Sebevědomým detektivům se nelíbí ztřeštěný popleta Clouseau a tomu se zase nelíbí Vicenzo, který se otevřeně dvoří jeho milované Nicole. Té se pro změnu zase nelíbí, jak otevřeně Sonia nadbíhá Clouseauovi.

Návštěva u Avellanedy nepřinese žádný užitek, jen další porci inspektorových trapasů a navíc vzápětí Tornádo tým zesměšní, když ve Vatikánu ukradne papeži přímo z prstu jeho prsten. Noviny se netají výsměchem na adresu neúspěšného týmu a trefují se zejména do Clouseaua. Po řadě dalších trapasů s ním ostatní odmítnou spolupracovat a vzápětí informují veřejnost, že případ je vyřešen. Tornádo je mrtev a ukradené předměty nalezeny a vráceny, s výjimkou diamantu, který však byl podle všeho zničen. Clouseau však s ostatními nesouhlasí. Podaří se mu dokázat, že má pravdu? Odhalí skutečného pachatele? Někdy stačí k velkým činům jen drobný postřeh a malý notýsek.

Na imdb.com 52 procent, na csfd.cz stejně: Copak ti herečtí pardi nepoznají, do čeho lezou? V téhle sérii není Clouseau komická figura, ale obyčejný debil. Spíš trapné, než zábavné.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Dobrodružný / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 88 minut

Původní název: Pink Panther 2

Světová premiéra: 5. února 2009 – Malajsie

Kinopremiéra v ČR: 26. února 2009

Režie: Harald Zwart

Námět: Maurice Richlin, Blake Edwards

Scénář: Steve Martin, Scott Neustadter, Michael H. Weber

Produkce: Shawn Levy, Ira Shuman, Robert Simonds

Hudba: Christophe Beck

Kamera: Denis Crossan

Střih: Julia Wong

Kostýmy: Joseph G. Aulisi

Společnost: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures / Columbia Pictures / Robert Simonds Productions

Natáčeno: Bedford, Massachusetts, USA / Boston, Massachusetts, USA / Chelsea, Massachusetts, USA / Ipswich, Massachusetts, USA / Paříž, Francie / Trenton, New Jersey, USA / Vatikán / Westwood, Massachusetts, USA / Winchester, Massachusetts, USA

Hrají: Steve Martin (Jacques Clouseau), Jean Reno (Gilbert Ponton), Emily Mortimer (Nicole Durantová), Andy Garcia (Vicenzo Brancaleone), Alfred Molina (Randall Pepperidge), Yuki Matsuzaki (Kenji Mazuto), Aishwarya Rai Bachchan (Sonia Solandresová), John Cleese (Cahrles Dreyfus), Lily Tomlin (Yvette Berengerová), Jeremy Irons (Alonso Avellaneda), Johnny Hallyday (Laurence Millikin), Geoffrey Palmer (Joubert), Phillip Goodwin (Renard), Armel Bellec (Louis), Jack Metzger (Antoine), Yevgeni Lazarev (papež), Lewis D. Wheeler (Black Beret), Richard LaFrance (montér alarmu), Simon Green (britský knihovník), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, voice-over polsky, turecky

Titulky: česky, anglicky, arabské, bulharsky, maďarsky, polsky, turecky, řecky, hebrejsky, islandsky, portugalsky, rumunsky, slovinsky, srbsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Drama není problém… komedie je risk, Tým snů jako žádný jiný, Nepovedené záběry