Vapet – Škola zlodějů 2

Tentokrát Vapet zcela mlčí a do poslední chvíle nejsou na nadcházející týden žádné podklady, tudíž je potřeba se spolehnout na jiné zdroje. V pondělí 16. dubna 2012 má na pulty dorazit pokračování italská komedie Škola zlodějů 2 opět v pošetce za 75,- Kč. Nešikovní zloději se vracejí, aby v nové sérii kuriózních loupeží rozesmáli vděčného diváka.

Naše dvě zlodějská nemehla Egisto a Dalmazio se po delší době odloučení sejdou v jedné luxusní vile, aby odcizili lákavou kořist. Ale při své vrozené nešikovnosti jen tak tak uniknou před přivolenou policií. Potřebují nutně poradce.

Rozhodnou se tedy naposledy spojit se svým strýcem, i když je to zmetek k pohledání. Ten sice, když je uvidí, nejprve předstírá slepotu, ale pak jim dohodí tip na loupež za 300 milionů lir. Sám má však spadeno na jednu loď s nákladem za 30 miliard. K této akci přizve i prvotřídní zlodějku Suzan. Egisto a Dalmazio se za její pomoci dostanou až na loď a zmocní se nákladu.

Rozhodující kořist na ně ale teprve čeká. Jenže takoví cvoci, jakými bratranci jsou, dokážou zpackat cokoliv…

A ještě jedna verze:

Nešikovní zloději Egisto a Dalmazio si odpykali trest ve vězení a také v blázinci a právě byli propuštěni na svobodu. A jako by jim předchozí zkušenosti byly málo, ocitnou se zanedlouho opět u svého vykutáleného strýce, který je přemlouvá k dalším zlodějinám. Místo jejich zesnulého partnera Amelia se k nim přidá také jeho údajná dcera Susanna, která zdaleka nevypadá tak lstivá, jak se nakonec ukáže. Společně se pokusí úspěšně dotáhnout do konce další řadu odvážných loupeží, což se jim ne vždy daří – a když, tak spíše díky zatvrzelé vytrvalosti než lupičským dovednostem. Situaci jim navíc značně komplikuje také neustálá snaha oklamat jeden druhého.

Na imdb.com už jen 44 procent, na csfd.cz 52: Trapné opakování starých scének, zcela zbytečné pokračování.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1987

Délka: 92 minut

Původní název: Scuola di ladri – parte seconda

Světová premiéra: 22. září 1987 – Itálie

Režie: Neri Parenti

Námět: Franco Castellano, Giuseppe Moccia aka Pipolo

Scénář: Franco Marotta, Neri Parenti, Laura Toscano  

Produkce: Bruno Altissimi, Mario Cecchi Gori, Vittorio Cecchi Gori, Maurizio Pastrovich, Claudio Saraceni

Hudba: Bruno Zambrini

Kamera: Alessandro D’Eva

Střih: Sergio Montanari

Kostýmy: Christiana Lafayette

Společnost: C. G. Silver Film / Reteitalia / Maura International Films

Hrají: Paolo Villaggio (Dalmazio Siraghi), Massimo Boldi (Egisto Siraghi), Enrico Maria Salerno (Aliprando Siraghi), Florence Guérin (Susanna Volpiová), John Richardson (bohatý gondoliér), Daniel Lambert (námořní důstojník), Romano Puppo (Nostromo), Stefano Antonucci (cestující ve vlaku), Claudio Boldi, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: