Bonton – Mistrovský plán

Další nevíkendový titul společnosti Bontonfilm má být ve čtvrtek 3. května 2012 za 299,- Kč akční komedie Mistrovský plán. Obyčejní chlápci… Neobyčejná loupež!

Ben Stiller a Eddie Murphy vévodí hvězdnému obsazení Mistrovského plánu, kriminální komedie z prostředí New Yorku, ve které dva obyčejní chlápci přichystají odplatu podvodníkovi z Wall Street, jenž je připravil o všechny úspory.

Když dva zaměstnanci luxusního rezidenčního hotelu u Central Parku zjistí, že je jeden ze zámožných obyvatel hotelu obral o peníze uložené v penzijním fondu, vymyslí plán na dokonalou odplatu: šílenou loupež, pomocí které získají zpátky to, o co je připravil. Mistrovský plán režiséra Bretta Ratnera posouvá žánr komedie na úplně novou úroveň!

Nejsou to žádní Dannyho parťáci, ale obyčejní zaměstnanci luxusního hotelu. Přesto dali dohromady plán loupeže, který by pro svou genialitu mohl vstoupit do učebnic zločinu. Režisér Brett Ratner natočil hvězdně obsazenou kriminální komedii, jejímuž hvězdnému obsazení vévodí slavní komici Ben Stiller a Eddie Murphy.

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších rezidenčních hotelů v New Yorku. V jeho nejvyšším patře má byt burzovní titán Arthur Shaw. Ve chvíli, kdy se provalí, že tenhle chlapík zdefraudoval peníze svých klientů, změní se jeho byt na luxusní domácí vězení, kde na něj dnem i nocí dohlížejí agenti FBI. Pro Joshe je to jedna z nejhorších zpráv v životě. I on, spolu s ostatními pracovníky hotelu, patřil ke Shawovým klientům a kvůli jeho machinacím přišel o životní úspory. Na konci temného tunelu přesto svítí světélko naděje. Uvnitř svého apartmánu ukrývá Shaw velmi slušnou finanční hotovost, kterou zatím agenti FBI nedokázali vypátrat. Co nedokážou oni, mohli by zvládnout hoteloví zaměstnanci, kteří „doma“ dokonale znají každý krychlový metr prostoru. Jenže taková loupež potřebuje dokonalý plán a na ten jsou hoši s čistým trestním rejstříkem krátcí. Josh proto nakontaktuje zlodějíčka Slidea, aby se s nimi pustil do téhle Mission: Impossible. Jenže i v „mistrovském“ plánu se můžou objevit trhliny, se kterými ani „mistr tesař“ nepočítal. A co teprve zlodějští učni.

„Myslím, že tímhle filmem diváky hodně překvapíme. I když je to osvědčené téma o skupině lidí, kteří nemají kromě plánu na loupež nic společného, tak se třeba s Dannyho parťáky srovnávat určitě nedají. Spíš jsou jejich naprostým protipólem,“ říká režisér Brett Ratner. S hitem s Georgem Clooneym a Bradem Pittem pojí Mistrovský plán podobně hvězdné obsazení. Ačkoliv kariéra Eddieho Murphyho poslední léta uvadala, Rattner tvrdí, že se v jeho filmu vrací ve vrcholné formě. „Je to starý dobrý Eddie, který dělá přesně to, co ho proslavilo. Vyrostl jsem na Policajtovi v Beverly Hills a 48 hodinách a v Mistrovském plánu na tyto role navazuje,“ slibuje.

Na imdb.com 63 procent, na csfd.cz 56: Takový průměr, chvílemi stupidní, chvílemi zábavné.

Zadní strana

Žánr: Akční / Komedie / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 104 minut

Původní název: Tower Heist

Světová premiéra: 24. října 2011 – USA, New York

Kinopremiéra v ČR: 10. listopadu 2011

Režie: Brett Ratner

Scénář: Ted Griffin, Jeff Nathanson, Adam Cooper, Bill Collage

Produkce: Bill Carraro, Brian Grazer, Karen Kehela Sherwood, Eddie Murphy, Kim Roth

Hudba: Christophe Beck

Kamera: Dante Spinotti

Střih: Mark Helfrich

Kostýmy: Sarah Edwars

Společnost: Universal Pictures / Imagine Entertainment / Relativity Media / Rat Entertainment

Natáčeno: Astoria, Queens, New York City, New York, USA / Central Park, Manhattan, New York City, New York, USA / Goldwater Memorial Hospital – One Main Street, Roosevelt Island, East River, New York City, New York, USA / Toys R Us, Times Square, Manhattan, New York City, New York, USA / Trump Tower – 725 Fifth Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA

Hrají: Ben Stiller (Josh Kovacs), Eddie Murphy (Slide), Casey Affleck (Charlie), Alan Alda (Arthur Shaw), Matthew Broderick (pan Fitzhugh), Stephen McKinley Henderson (Lester), Judd Hirsch (pan Simon), Téa Leoni (zvláštní agent Claire Denhamová), Michael Peña (Enrique Dev’Reaux), Gabourey ‚Gabby‘ Sidibe (Odessa), Nina Arianda (slečna Iovenkoová), Marcia Jean Kurtz (Rose), Juan Carlos Hernández (Manuel), Harry O’Reilly (zvláštní agent Danszk), Peter Van Wagner (Marty Klein, Esq.), Zeljko Ivanek (ředitel Mazin), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, voice-over polsky

Titulky: česky, anglicky, řecky, polsky, bulharsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: Alternativní konce, Vynechané scény, Alternativní scény, Nepovedené záběry, Komentář režiséra Bretta Ratnera, střihače Marka Helfriche a scenáristů Teda Griffina & Jeffa Nathansona