Magic Box – Maturiťák

Po pravidelné obchůzce mohu tradičně konstatovat, že pár titulů, které se čekaly, nikde, naopak pár titulů, které se nečekaly, na pultech jsou. K té druhé kategorii patří další titul ze stáje vydavatelství MagicBox – ve středu 2. května 2012 jsem nalezl na pultech za 199,- Kč Disneyovskou komedii Maturiťák. A s kým jdeš Ty?

Na Maturiťáku má každý pár svůj příběh a neexistují dva stejné, každý je jiný. Několik prolínajících se příběhů se rozplétá na jedné střední škole, zatímco se blíží velký ples.

Pro Novu Prescottovou je to bitva vůle a citu, když zjistí, že přitahuje její úplný opak, kluk, který možná ohrozí její vysněný maturitní večírek. Starší spolužáci Mei a Tyler ukrývají tajemství, zatímco ostatní čelí všem nejistotám a očekáváním, které obklopují jednu z nejdůležitějších událostí střední školy. Na střední škole člověk prospí stovky nocí, ale jenom jedna maturitní.

Užijte si s hrdiny filmu Maturiťák spoustu zábavy a dramatických situací – zobrazuje nejistou cestu ze střední školy k nezávislosti, kdy se odkryjí stará tajemství, rozpadnou se zdánlivě nerozlučné páry a zažehnou se nová milostná vzplanutí. Film vás překvapí příběhem plným legrace i citu, stejně jako výbornými hereckými výkony začínajících hvězdiček filmového nebe.

Na imdb.com 47 procent, na csfd.cz 52: Tradiční limonáda, plná Barbie a Kenů. Málo komické, málo dramatické, na Disney produkci ale ucházející romantika.

Zadní strana

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 100 minut

Původní název: Prom

Světová premiéra: 29. dubna 2011 – USA / Kanada

Režie: Joe Nussbaum

Scénář: Katie Wech

Produkce: Sean Bailey, Ted Griffin, Samson Mucke, Justin Springer

Hudba: Deborah Lurie

Kamera: Byron Shah

Střih: Jeffrey M. Werner

Kostýmy: Shoshana Rubin

Společnost: Rickshaw Productions / Walt Disney Pictures

Natáčeno: Holmes Middle School – 9351 Paso Robles Ave Northridge, Kalifornie, USA / John Burroughs Middle School – 600 S. McCaddon Place, Los Angeles, Kalifornie, USA / Lakewood High School – 4400 Briercrest Avenue, Lakewood, Kalifornie, USA

Hrají: Aimee Teegarden (Nova Prescottová), Thomas McDonell (Jesse Richter), DeVaughn Nixon (Tyler Barso), Danielle Campbell (Simone Danielsová), Yin Chang (Mei Kwanová), Jared Kusnitz (Justin Wexler), Nolan A. Sotillo (Lucas Arnaz), Cameron Monaghan (Corey Doyle), Kylie Bunbury (Jordan Lundleyová), Joe Adler (Rolo), Janelle Ortiz (Ali Gomez), Jonathan Keltz (Brandon Roberts), Nicholas Braun (Lloyd Taylor), Raini Rodriguez (Tess Torresová), Christine Elise McCarthy (Sandra Richterová), Robbie Tucker (Charlie Richter), Dean Norris (Frank Prescott), Faith Ford (Kitty Prescottová), Amy Pietz (matka Corey), Jere Burns (ředitel Dunnan), Aimee-Lynn Chadwick (Rachel), Allie Trimm (Besty), Madison Riley (Kristen), Rocco Nugent (Anton), Ivy Malone (Alice), Blair Fowler (Leah), Carlease Burke (Rhoda Wainwrightová), Chloe Little (Janel Lundleyová), Kristopher Higgins (Derek), Tahlena Chikami (Molly), Laura Miranda (Anna), Trevor Peterson (Logan), Benjamin P. Scott (Nick), Riley Voelkel (Claire), Gabriela Banus (Sofia), Karyn Nesbit (Hannah), Britney Bailey (Julia), Sierra Autumn Kane (Lindsay), Jennifer Shelton (prodavačka), Emil Beheshti (pan Freni), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Jak se točil Maturiťák, Nepovedené scény