Vapet – Ichi, slepá samurajka

Vapet chystá v pondělí 4. června 2012 další asijský film, v pošetce bude v prodeji Ichi, slepá samurajka za 75,- Kč, bohužel opět bez titulků.  

Slepá Ichi se protlouká světem se dvěma nástroji. Je to šamisen-loutna, na kterou hraje, aby se uživila, a meč, který ji mimo jiné slouží i jako slepecká hůl. Vydala se najít mistra, jenž se o ni před lety postaral a občas jí dával lekce v umění boje. Ichi se nikdy nedozvěděla, kdo to byl a domnívá se, že by to mohl být dokonce její otec.

Ve městě plném banditů, kam se za mistrem vydá, jí pomáhá nečekaný přítel. Jenže zatímco ona nevidí, on není schopen tasit meč. Kdo koho bude nakonec ochraňovat?

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Na imdb.com 65 procent, rottentomatoes.com 75, na csfd.cz 74: Až na to, že Ichi není samuraj, ale goze, jde o velmi milou a brutálně krvavou variaci na Zatoichiho s překvapivě kvalitním příběhem.

Zadní strana

Žánr: Akční

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2008

Délka: 115 minut (1:54:28)

Původní název: / Ichi

Světová premiéra: 25. října 2008 – Japonsko

Režie: Fumihiko Sori

Scénář: Kan Shimosawa

Produkce: Yoshitaka Hori, Yoshio Irie, Sumio Kiga, Hiroyoshi Koiwai, Toshiaki Nakazawa, Yûji Shimamoto, Yasushi Umemura, Takeshi Yamaoka

Hudba: Michael Edwards, Lisa Gerrard

Kamera: Keiji Hashimoto

Střih: Mototaka Kusakabe

Společnost: The Asahi Shimbun Newspaper / Dentsu / Geneon Entertainment / Kodansha / Lawson Ticket / Mainichi Broadcasting System / Oxybot / Sedic International / Tokyo Broadcasting System / Warner Bros.

Natočeno: Shonai, Yamagata, Japonsko / Tsuruoka City, Yamagata, Japonsko

Hrají: Haruka Ayase (Ichi), Shidô Nakamura (Banki), Yôsuke Kubozuka (Toraji Shirakawa), Takao Osawa (Toma Fujihira), Tetta Sugimoto (slepec), Megumi Yokoyama (Tomaova matka), Eri Watanabe (Ohama), Ryôsuke Shima (Kotaro), Kazuma Chiba, Akira Emoto (Takeshi Hyoue), Yûko Endô, Daishirô Hano, Horiken, Yoshihiro Ishizuka, Masaki Katô, Ryûki Kitaoka, Mitsuki Koga, Eiko Kotake (slepý kabaretiér), Usagi Kôno (slepý kabaretiér), Toshiki Masuda (zloděj), Shôichirô Masumoto, Hiroki Matsukata, Wakako Matsuzaka (slepý kabaretiér), Masaaki Nagae, Shirô Namiki, Gô Rijû, Mayumi Sada, Ayumu Saitô, Riki Takeuchi, Kumiko Tsuchiya, Tetsuo Yamashita, a další

Vypadá to hned na dvojí zprznění – už zase bez titulků a k tomu strach budící údaj o formátu obrazu. Druhý údaj, jak je vidět z obrazovek, naštěstí není tak úplně pravdivý…  

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 japonsky, česky

Titulky: žádné

 

Zvukové stopy 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: