Blesk – Taková normální rodinka 2

Po týdnu ve čtvrtek 9. července 2009 přináší Blesk další dvě epizody osmidílného seriálu dle předlohy Fan Vavřincové – Taková normální rodinka. Ke koupi za 49,- Kč.  

Seznamte se, představují se vám Hanákovi. Babička (Marie Rosůlková) píše detektivky, které jí nikdy nikdo nevydal, její dcera Cilka (Dana Medřická) má zase ve zvyku se zčistajasna vprostřed věty rozezpívat, její manžel Oldřich (Zdeněk Řehoř) se nevěnuje ničemu jinému než svým želvičkám (kdo by neznal Poldinky), myšičkám a jiným zvířatům. Starší dcera Pavla (Jana Štěpánková) cvičí jógu a s kamenným klidem snáší darebáctví svých dvojčat Petra a Pavla, kterým nikdo neřekne jinak než Raubíři, a tiché podivínství svého manžela Petra (Eduard Cupák), který jen jí, spí a čte noviny. A do této rodiny její mladší sestra Kateřina (Daniela Kolářová) přivádí plachého Zdeňka (Jaromír Hanzlík).

DVD s pořadovým číslem 2 obsahuje dva díly seriálu:

3. Po svatbě (43:29) – Zdeněk s Káčou se šťastně vzali, ale tím jejich příběh zdaleka nekončí. A nejen příběh novomanželů, nýbrž celé rodiny Hanákových. Taková normální sobota, dědeček koupe Poldinky, Péťa spí, jenže idylu naruší maminka, která rozhodne, že se musí přestavět a nalakovat nábytek, protože se mladý pár brzo vrátí. Navíc přijíždí i tetička, všichni se honem ztratí a nechají dvojčata, aby tetičku zatím pobavili.

4. Výročí (53:36 min.) – Zdeněk s Káčou slaví svoje první významnější výročí – jeden rok od svého seznámení. Co všechno taková šťastná událost u Hanáků způsobí? Zdeněk s Kačenkou se chtějí vzájemně něčím překvapit. Zdeněk se vyptává ostatních žen v domě, co ony by si přály, sám si neví rady. Každá z nich mu pochopitelně popíše, co by si přála sama, a on – pro jistotu – koupí vše. Kdo z rodiny bude nejvíce překvapen?

Zadní strana předchozího vydání (více dílů na disku) 

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1971

Režie: Jaroslav Dudek

Námět: Fan Vavřincová

Scénář: Fan Vavřincová, Věrna Němotová

Hudba: Luboš Fišer

Kamera: Jindřich Novotný

Hrají: Marie Rosůlková (babička), Dana Medřická (maminka), Zdeněk Řehoř (otec), Jana Štěpánková (Pavla), Eduard Cupák (Petr), Daniela Kolářová (Kateřina), Jaromír Hanzlík (Zdeněk), Jiří Hybš (rabubíř), Václav Hybš (raubíř), Jiřina Šejbalová (Zdeňkova tetička), Jiřina Bohdalová (slečna Lichá), Oldřich Nový (účetní Koníček), Jaroslav Moučka (malíř pokojů), Vítězslav Černý

Údaje o DVD: 

Zvuk: DD 2.0 česky

Titulky: české pro neslyšící

Typ DVD: DVD 9

Délka: 98 minut

Obraz: černobílý 4:3

Bonusy: Portrét Fan Vavřincové (43:01, dokument)