Film a video – červenec 2012

Máme tu poslední pátek měsíce, tudíž společnost Filmexport Home Video tradičně nabízí další číslo novin Film a video – červenec 2012. Ke koupi od 29. června 2012 za 9,90 Kč, opět doplněno DVD přílohou.

Je stále zřejmější, kolik DVD se lisovalo ve "zlatých časech" a kolik jich zůstalo neprodejných ve skladech, když se v současnosti cpou za zlomek ceny do všech možných tiskovin. Tentokrát je přílohou dokument Operace Valkýra – Přísně tajný proces Třetí říše.

 

Obsah novin tradiční – po editorialu, který vyhrožuje srpnovým spuštěním e-magazínu plného zajímavostí novinky v kinech a na BD a DVD (AČFK, Aerofilms, Bioscop, Bontonfilm, Falcon, Film Europe, Forum Film CZ, H.C.E., Magic Box, Warner Bros.). Úvodní článek o Aleně Vránové, které jsou věnovány o kus dál fotografie z jejích filmů. Báječní muži s klikou a Oldřich Lipský. Vlastimil Vondruška pokračuje v představování domácích osobností, tentokrát padla volba na Jana Jessenia (Rozčtvrcený politik). Kupodivu dostal Vlastmil Vondruška další stranu, kde se zabývá právem první noci. Velký pohádkový kvíz nabízí soutěž o rodinné vstupenky do ZOO a o kus dál tematický článek o zvířatech ve filmu. Dobový text o filmovém zpracování knihy Honzíkova cesta. Opět 4 strany objednávkového formuláře na vlastní produkci. Zmizel seriál o o filmovém studiu Disney – Pixar. Velý článek o režisérce Věře Jordánové, architektonický koutek se věnuje vile Beno Kabáta (tudíž i nedávno zemřelé Zity Kabátové). Filmové profese kratičce o kostýmech, ČPU opět straší kvůli stahování. Stránka o Josefu Auerbachovi, vedlejší strana o historii Barrandova. Seriál o aktuální tvorbě na naší půdě je věnován novému filmu Konfident a spolupráci na norském snímku Victoria. Kvíz, křížovka a zadní strana nabízí další reprinty dobových filmových plakátů (JEN za 249,- Kč kus).  

Přehledem chystaných titulů je tentokrát pouze kalendářní, zato ale na celou stranu. Přispěli do něj Magic Box, H.C.E., North Video, Vapet, InterSonic a Bontonfilm.