North Video – Souboj

Společnost North Video plánovala na pátek 27. července 2012 další premiéru, kterou měl být vietnamský akční film Souboj za 99,90 Kč. Pro záchranu své dcery musí projít peklem… Problémy technického rázu ale odsunuly vydání až na pátek 3. srpna 2012.

Trinh je žoldačka. Nemilosrdná, chladnokrevná a podřízená jen tomu, kdo jí dobře zaplatí. Zdálo by se, že je zcela bez citu, ale přece jen tu je někdo, koho nade vše miluje. Její dceru odvlekli neznámí únosci a krásná Trinh teď musí podniknout doslova vražednou misi, má-li dívku zachránit. Pouští se do akce s partou dalších žoldáků, kteří jsou podobně jako ona ostřílení zabijáci naslouchající pouze řeči peněz. Je mezi nimi i záhadný muž jménem Quan…

Vietnamští akční hrdinové Thanh Van Ngo a Johnny Trí Nguyen, kteří svůj arzenál bojového umění společně předvedli již ve filmu Rebel, se tentokrát představí ve strhující podívané, jež je zajímavou variací na motivy snímku Mr. and Mrs. Smith – také v tomto případě se při společném kšeftu setkají dva nájemní zabijáci, každého z nich však vedou zcela jiné pohnutky.

Na imdb.com nijak závratných 56 procent, na csfd.cz 59: Sice je tu všechno, co by člověk v tomhle žánru čekal, ale nějak to není ono, a ani ty souboje nejsou z nejlepších. Ale zábava to docela je.

Zadní strana

Žánr: Akční

Země původu: Vietnam

Rok vzniku: 2009

Délka: 93 minut

Původní název: Bẫy Rồng / Clash

Světová premiéra: 9. prosince 2009- Vietnam

Režie: Lê Thanh Sơn

Scénář: Johnny Nguyễn

Produkce: Jenni Trang Le, Thanh Truc ‚Tawny‘ Nguyen, Jimmy Pham

Hudba: Christopher Wong

Kamera: Dominic Pereira

Střih: Ham Tran

Společnost: Chánh Phuong Phim

Natáčeno: Vietnam

Hrají: Johnny „Trí“ Nguyễn (Quân), Ngô Thanh Vân (Trinh), Hoàng Phúc Nguyen (Hắc Long), Lâm Minh Thắng (Cang), Hiếu Hiền (Phong), Truong The Vinh (Tuấn), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, vietnamsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: fotogalerie