Magic Box – 101 dalmatinů

Taková malá nepřesnost a kolik to udělá… Společnost Magic Box v přehledu plánovaných titulů v novinách Film a video inzeruje vydání verze s označením „DE“, což je platinová dvoudisková edice, dostupná taktéž na webových stránkách vydavatele. Jenže PNS zveřejnila pro pondělí 3. září 2012 náhled obalu za 299,- Kč připraveného DVD 101 dalmatinů a podle něj jde o „normální“ jednodiskovou verzi, kterou na svém webu vydavatel ani nemá.

Film 101 Dalmatinů učaroval již několika generacím diváků, a to díky úžasným čtyřnohým hrdinům, skvělému příběhu a báječné směsi zábavy a dobrodružství.

Cruella De Vil, nejzlejší ze všech Disneyho záporných postav, spustí sled událostí, při jejichž sledování se zježí chlupy po celém těle. Nechá totiž unést všechna štěňata dalmatinů z celého Londýna, včetně patnácti štěněcích dětí psa Ponga a fenky Perdity. Pongo nemešká a obrátí se s žádostí o pomoc na ostatní zvířata v Londýně a okolí. Vydá se s nimi na dobrodružnou cestu a chce osvobodit zajatá štěňátka.

Při sledování tohoto klasického příběhu se budete vy i vaši nejbližší výborně bavit!

Klasický animovaný film z produkce studia Walta Disneye.

V Londýně žije hezký a inteligentní dalmatin Pongo. Na vycházce se svým pánem se seznámí s krásnou dalmatinkou Perditou a zamiluje se do ní. Naštěstí se do majitelky psí krasavice zamiluje i jeho pán. Zanedlouho se Anita s Rogerem vezmou a Pongo už nikdy nemusí opustit Perditu. Jak se dá čekat, narodí se Perditě po čase krásná štěňátka a celá rodina se kolem nich točí. Ráda by je měla i Anitina dávná spolužačka Cruella, ale pejskům se vůbec nelíbí. Tuší nekalé záměry. Cruella se ovšem nedá odradit a jde tvrdě za svým cílem. Chce ze psích kožíšků šít luxusní černobílé kožichy a malé pejsky unese. Perdita s Pongem vzbouří celou zvířecí říši, aby své děti zachránili. Prožijí dramatické okamžiky plné nebezpečné a napětí, ale za pomoci přátel se jim podaří štěňátka zachránit.

Na imdb.com 72 procent, na csfd.cz 73: Animovaná klasika s úžasným poválečným Londýnem a čtyřnohými skvrnitými miláčky.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Rodinný / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1961

Délka: 76 minut

Původní název: 101 Dalmatians  

Světová premiéra: 25. ledna 1961 – USA

Režie: Clyde Geronimi, Hamilton S. Luske, Wolfgang Reitherman

Námět: Dodie Smith (román „The One Hundred and One Dalmatians“)

Scénář: Bill Peet

Produkce: Walt Disney

Hudba: George Bruns

Střih: Roy M. Brewer Jr., Donald Halliday

Společnost: Walt Disney Productions

Natáčeno: Walt Disney Studios, 500 South Buena Vista Street, Burbank, Kalifornie, USA

Hlasy v původním znění: Rod Taylor (Pongo), J. Pat O’Malley (Plukovník / Jasper), Betty Lou Gerson (Cruella De Vil / Miss Birdwell), Martha Wentworth (Nanny / Queenie / Lucy), Ben Wright (Roger), Cate Bauer (Perdita), David Frankham (seržant Tibs), Frederick Worlock (Horace / inspektor Craven), Lisa Davis (Anita), Tom Conway (Quizmaster / Collie), Tudor Owen (Towser), George Pelling (Danny), Ramsay Hill (televizní hlasatel / Labrador), Sylvia Marriott), Queenie Leonard (Princezna), Marjorie Bennett (Vévodkyně), Mickey Maga (Patch), Barbara Beaird (Rolly), Mimi Gibson (Lucky), Sandra Abbott (Penny), Thurl Ravenscroft (Kapitán), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: 101 otázek pro celou rodinu, 101 otázek pro fanoušky