Hollywood Classic Entertainment – Sněhurka

V původních plánech figurovala další premiéra společnosti Hollywood Classic Entertainment v pondělí 3. září 2012, jenže i když ji e-shopy už nabízejí ze svých skladů, kdy se dostane do trafik nebylo vůbec jasné. Nakonec se za 199,- Kč objevila jedna ze dvou letošních variací na veleznámý pohádkový příběh Sněhurka na pultech už v neděli 2. září 2012.

Zlé královně se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna se však svého výsostního práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu.

Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady.

Na imdb.com 56 procent, na csfd.cz 57: Nepovedlo se letos ani jedno z uchopení Grimmovské pohádky, tohle je o něco lepší. Bizarní nápady a přepestré barvy přetlouká neobyčejné obočí představitelky Sněhurky.

Zadní strana

Žánr: Dobrodružný / Drama / Komedie / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 104 minut

Původní název: Mirror Mirror

Světová premiéra: 15. března 2012 – Maďarsko / Izrael / Filipíny / Rusko

Kinopremiéra v ČR: 5. dubna 2012

Režie: Tarsem Singh „Dhandwar“

Námět: Jacob Grimm, Wilhelm Grimm

Scénář: Jason Keller, Marc Klein, Melisa Wallack

Produkce: Andy Berman, Robbie Brenner, John Cheng, Jason Colbeck, Bernie Goldmann, Ken Halsband, Ryan Kavanaugh, Jamie Marshall, Kevin Misher, Josh Pate, Brett Ratner, Ajit Singh, Nico Soultanakis, Tucker Tooley, Tommy Turtle, Jeff G. Waxman

Hudba: Alan Menken

Kamera: Brendan Galvin

Střih: Robert Duffy, Nick Moore

Kostýmy: Eiko Ishioka

Společnost: Rat Entertainment / Relativity Media / Goldmann Pictures / Misha Films / Yucaipa Films

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Julia Roberts (královna), Lily Collins (Sněhurka), Armie Hammer (princ Alcott), Nathan Lane (Brighton), Jordan Prentice (Napoleon), Mark Povinelli (Half Pint), Joe Gnoffo (Grub), Danny Woodburn (Grimm), Sebastian Saraceno (Wolf), Martin Klebba (Butcher), Roland Lee Clark (Chuckles), Robert Emms (Charles Renbock), Mare Winningham (pekařka Margaret), Michael Lerner (Baron), Sean Bean (král), Bonnie Bentley (Caroline), Arthur Holden (šlechtic), Kwasi Songui (šlechtic), Eric Davis (šlechtic), Kathleen Fee (šlechtična), Nadia Verrucci (služka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný