Bose Companion 2 Series II Multimedia Powered Speakers

Sledujete DVD přímo na počítači? Pak pro vás máme tip na vánoční dárek, který můžete nadělit sami sobě. Počítač ve formě tradičního PC či notebooku je dnes již běžnou součástí našeho profesního i osobního života. Pro některé pracovní nástroj, pro některé zábavou a koníčkem. Všichni uživatelé mají rozličné potřeby, ale společně dlouhý čas strávený před monitorem. Ke zpříjemnění takových chvil se s tímto faktem zvyšuje poptávka po doplňkových reproduktorech a to je výzvou pro BOSE.

Již před 3 lety silně zaútočili na tento segment trhu a velice dobrý výsledek je dnes základem pro přezbrojení multimediálních reproduktorů.

V celosvětové nabídce doplňkového ozvučení PC dominují širokopásmové stereofonní reproduktory. U BOSE je inovovaným želízkem v ohni základní systém Companion 2 series II. Aktivní stereofonní systém s patentovanou technologií TrueSpace pokrývá široký prostor okolo posluchače přirozenou sytou hudbou i při umístění samotných reproduktorů blízko sebe vedle monitoru, vše podpořeno neuvěřitelnou reprodukcí basů při nízké i vysoké hlasitosti. Sestavu Companion 2 series II rozpoznáte na první poslechnutí absolutně odlišitelné od všech ostatních reproduktorů na trhu.

V oblasti sub-satelitních systémů je BOSE skutečným leaderem. Bez nadsázky nepřekonaný set Companion 3 je nahrazen novou sérií II, která se od původního liší především designem. Drobné satelity jsou umístěny na podstavcích jejichž výška a sklon jsou spočítány k ideálu posluchače. Úchvatná reprodukce systému C3 series II s netradičně vysokým výkonem a velice hlubokým základem aktivního basového modulu zaručuje vždy 100% požitek z poslechu hudby, či hraní počítačových her. Hlasitost je regulována unikátním otočným ovladačem se vstupem pro další zdroj a výstupem pro sluchátka.

Ovšem vrcholem stereo kategorie je konstruktérská chlouba BOSE Micro Music Monitors. Celokovový plášť reproduktoru, který je menší než hrníček na kávu 0,2L dokáže dynamicky zahrát nejnižší basové frekvence vytvořené pouze ve vnitřní konstrukci takto malého boxu. Nemálo posluchačů zůstává v němém úžasu, když se s drobounkých kostiček linou burácející hromy nebo silné údery na bicí. Reproduktory jsou pro svou „velikost“ přenosné s napájením ze sítě, či baterií AA. V balení samozřejmě nechybí potřebná ochranná pouzdra pro bezpečné přenášení a retro dálkový ovladač hlasitosti.

Menší avšak nemalá část uživatelů obohacuje svá PC reproduktory 5.1 a upřednostňuje sledování filmů v prostorové kvalitě před stereo. Tento segment trhu ale zaznamenává spíše klesající tendenci. Na vině je nízká kvalita reproduktorů provázených mnohdy ubohým výkonem a především stále přítomná otázka kam s reproduktory. Sami si zadejte otázku, kam by jste mohli správně rozložit reproduktory u Vašeho pracovního stolu. Jelikož pracujete v blízkosti monitoru, je vzdálenost mezi předními a zadními reproduktory nevyvážená, pokud vůbec najdete místo, kam zadní reproduktory uložit aby alespoň minimálně splňovali tradiční konfiguraci. A co teprve centrální reproduktor? BOSE se této problematiky zhostilo typickým jednoduše originálním způsobem. Nejnovějším přírůstkem mezi BOSE Multimedia je Companion 5. Architekturou sub-satelitní sestava pouze se dvěma reproduktory, které prostorově přednášejí všechny 5.1 digitální formáty. Bez nutnosti centrálního a dvou zadních reproduktorů získáváte plnohodnotné domácí kino 5.1 postavené na veleúspěšné platformě systémů BOSE 3.2.1. Pouze oba přední reproduktory jsou na podstavcích s ideálním sklonem rozmístěné tradičně vedle monitoru. Ovládání provádíme přes otočný puk umístěný pevně na desce stolu. Přínosem je i absence jakýchkoliv zvukových karet, jelikož veškerá potřebná elektronika, zvukové karty a DSP je součástí aktivního basového modulu. Aktivace systému je prováděna pouze připojením jediného konektoru USB k vašemu PC. Nekompromisní ryzost jednoduchosti a stylu.

Multimediální reproduktorové sestavy BOSE nabízejí pro každého něco. Máte rádi malé, velké, hlasité, přenosné nebo preferujete domácí kino? BOSE mám vše a zvýší hodnotu zážitku z práce i zábavy na vašem PC. Dopřejte si skutečný upgrade!