Intersonic – Hurá do Afriky!

Skoro by se jednomu mohlo zdát, že tady někdo ztratil soudnost. Ve stejný den, kdy do trafik míří Prometheus, posílá Intersonic do prodeje podprůměrný německý animovaný film Hurá do Afriky! (tj. v pátek 12. října 2012) za cenu o málo nižší, za neuvěřitelných 245,- Kč. Neperte se! Sjednoťte se!

Na motivy knihy známého německého spisovatele Ericha Kästnera.

Afrika je pro divoká zvířata prostě ráj na Zemi. Surikata Billy je bezstarostný snílek s hlavou v oblacích. Spolu s vegetariánským lvem Socratem rádi lelkují a dělají si legraci z ostatních zvířat.

 

Ale Afrika čeká nové hosty a bezstarostné časy se mění. Na utržené ledové kře tam pluje lední medvědice Sushi. A kvůli požárům v Austrálii hledají nový domov i klokan Toby a tasmánský čert Smiley. Do vysněného světa najednou míří spousta nespokojených zvířátek, která touží po lepším životě.

Africkou deltu Okavango čekají velké změny. K tomu všemu nepřišla voda, která každý rok mění poušť v zelenou kvetoucí oázu. Zdá se, že v tom mají prsty lidé! Billy, Socrates a ostatní zvířátka se vydávají na nebezpečnou výpravu. Na cestě je čeká spousta dobrodružství a legrace, ale hlavně musí najít vodu, aby zachránili svůj svět…

Na imdb.com 47, na csfd.cz 42 procent. Ubohá snaha napodobit Madagaskar, Dobu ledovou a řadu dalších úspěšných animáků plná dementních ekožvástů nezaujme ani děti, ani dospělé.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Rodinný

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2010

Délka: 93 minut

Původní název: Konferenz der Tiere / Animals United

Světová premiéra: 7. října 2010 – Německo

Kinopremiéra v ČR: 22. března 2012

Režie: Reinhard Klooss, Holger Tappe

Námět: Erich Kästner (kniha)

Scénář: Oliver Huzly, Reinhard Klooss, Klaus Richter, Sven Severin

Produkce: Reinhard Klooss, Martin Moszkowicz, Eckhart Schmidt, Holger Tappe, Bernhard Thür

Hudba: David Newman

Střih: Alexander Dittner

Společnost: Constantin Film Produktion / Ambient Entertainment GmbH / White Horse Pictures

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,39:1)

Bonus: žádný