North Video – Vražedná dohoda

Společnost North Video chystá další z řídkých premiér, v edičním plánu figuruje na pátek 26. října 2012 krimi Vražedná dohoda za 199,- Kč. Co s parazitem? Zabít ho, než vás docela vysaje!

Alex a Sára mají skoro vše, co si můžou přát, ale každá má za zády parazita, který jí to zdaleka nepřeje a bezostyšně ji vysává. Rozhodnou se tedy pro velmi důmyslný tah, který jim může přinést vytoužený klid.

Měl to být dokonalý zločin, ačkoli Sára jako studentka trestního práva mohla dopředu tušit, že nic podobného jako dokonalý zločin neexistuje. Přesto s Alex daly dohromady ďábelský plán. Nic jiného než smrt si podle nich nezaslouží – potřebují se jich zkrátka zbavit. A aby vražda postrádala jakýkoli motiv, dohodly se, že si své oběti jednoduše vymění a jedna druhé se postará o průkazné alibi.

Pokud se snad něco pokazilo, pak to způsobily jiné plány uprostřed plánů… To, co zprvu vypadalo jednoduše, se totiž ze dne na den změnilo v děsivou hru o holý život.

V thrilleru připomínajícím to nejlepší z tvorby Alfreda Hitchcocka hrají Madeline Zima (seriály Hrdinové a Californication) a Agnes Bruckner (seriály 24 hodin a Havaj 5-0).

Zahraniční obal

Na imdb.com 59 procent pouhými 9 hlasy, na csfd.cz 40: O dvou holčinách a jejich překombinovaném plánu v nedůvěryhodném příběhu bez napětí s trochou lesbické lásky na pozadí.

Původní herecké obsazení

Kolem tohoto filmu je trochu zmatek, spousta odkazů na netu vede na materiály, které udávají jméno filmu ve zkrácené variantě Breaking the Girl, zcela odlišné herecké obsazení (Amanda Crew, Adrianne Palicki, Corey Monteith), ovšem popis filmu a zbytek štábu shodný s inzerovanou verzí. Došlo totiž k restartu celé produkce, změně scénáře (směrem k dívčí verzi Hitchcockova „Strangers on a Train“) a výměně hereček.

Zadní strana

Žánr: Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 83 minut

Původní název: Breaking the Girls

Světová premiéra: 19. června 2011- Velká Británie (Edinburgh Film Festival)

Režie: Jamie Babbit

Scénář: Mark Distefano, Guinevere Turner

Produkce: Peter Abrams, Kirk D’Amico, Robert L. Levy, Andrea Sperling, Melissa Wylie

Kamera: Jeffrey Waldron

Střih: Michael Darrow

Kostýmy: Chase Jezowski

Společnost: Myriad Pictures

Natáčeno: Bělehrad, Srbsko

Hrají: Agnes Bruckner (Sara), Madeline Zima (Alex), Shawn Ashmore (Eric), John Stockwell (David), Tiya Sircar (Piper), Kate Levering (Nina), Sam Anderson (profesor Nolan), Manish Dayal (Tim), Davenia McFadden (detektiv Rossová), Melanie Mayron (Annie), Shanna Collins (Brooke), Jennifer Ann Massey (Jaime Ryanová), Steve Crest (policista), Billy Mayo (Jones), Mark Casimir Dyniewicz (host v galerii umění), Shaun Daley (Ben), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: fotogalerie