Magic Box – P.Ě.S.T.

Společnost Magic Box nemá v úterý 30. října 2012 na pultech jen jedno želízko, za 199,- Kč je ke koupi taktéž pamětnický film se Sylvestrem P.Ě.S.T. Nechtěl být jen obyčejným řidičem. Ale jeho přílišné ambice ho dovedly až do tenat organizovaného zločinu.

Politické drama, inspirované neprůhlednými životními osudy známého odborového předáka Jima Hoffy.

V tomto odvážném, akčním příběhu o ambicích, hamižnosti a vražedném soupeření si na akčního hrdinu Sylvestera Stalloneho jen tak někdo nepřijde. Ať už jde o padouchy, zkorumpované úředníky odborů nebo amerického senátora.

 

Píší se třicátá léta dvacátého století. Johnny Kovak je poctivým a pilným zaměstnancem a pro svůj americký sen by udělal vše. Jeho ambice jsou ale mnohem vyšší. Zatímco šplhá v hierarchickém žebříčku, jeho metody jsou stále neúprosnější a bezohlednější.

Když firma reaguje výhrůžkami, zastrašováním a vraždou, je Johnny nucen slevit ze svých zásad a spojit se se členy organizovaného zločinu jen proto, aby využil jejich síly a vlivu. Náhle však Johnny zjišťuje, že pro vítězství by musel obětovat více než jen svou čest – musel by se vzdát svého života.

 

Toto drsné drama nabité tvrdou akcí a skvělými hereckými výkony v podání hvězd jako jsou Stallone, Rod Steiger, Peter Boyle a Brian Dennehy, je vynikajícím a silným snímkem, který vás skutečně zasáhne.

Na imdb.com 62 procent, na csfd.cz 58 procent: Patetická protikapitalistická propaganda, kterou zachraňuje Sly, snažící se netradičně o charakterní herectví.

Náhled zadní strany z webu PNS 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1979

Délka: 145 minut

Světová premiéra: 13. dubna 1978 – USA, Los Angeles

Režie: Norman Jewison

Scénář: Joe Eszterhas, Sylvester Stallone

Produkce: Gene Corman, Norman Jewison, Patrick J. Palmer

Hudba: Bill Conti

Kamera: László Kovács

Střih: Graeme Clifford

Kostýmy: Anthea Sylbert

Společnost: Chateau Productions

Natáčeno: Attercliffe, Sheffield, South Yorkshire, Velká Británie / Blast Lane, Sheffield, South Yorkshire, Velká Británie / Carbrook Street, Attercliffe, Sheffield, South Yorkshire, Velká Británie / Dodgeville, Wisconsin, USA / Dubuque, Iowa, USA / Hadfield Steelworks, Sheffield, South Yorkshire, Velká Británie / Hollywood Palladium – 6215 Sunset Blvd., Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Mineral Point, Wisconsin, USA / Orgreave Coke Ovens, Sheffield, South Yorkshire, Velká Británie / River Don, Sheffield, South Yorkshire, Velká Británie / Rotherham, South Yorkshire, Velká Británie / San Pedro, Los Angeles, Kalifornie, USA / Sheffield, South Yorkshire, Velká Británie / South Yorkshire, Velká Británie / Washington, District of Columbia, USA

Hrají: Sylvester Stallone (Johnny Kovak), Rod Steiger (senátor Madison), Peter Boyle (Max Graham), Melinda Dillon (Anna Zarinkasová), David Huffman (Abe Belkin), Kevin Conway (Vince Doyle), Tony Lo Bianco (Babe Milano), Cassie Yates (Molly), Peter Donat (Arthur St. Clair), John Lehne (pan Gant), Henry Wilcoxon (Win Talbot), Richard Herd (Mike Monahan), Tony Mockus Jr. (Tom Higgins), Ken Kercheval (Bernie Marr), Elena Karam (paní Zerinkasová), Joe Tornatore (Angel), James Karen (Andrews), Stuart Gillard (Phil Talbot), Brian Dennehy (Frank Vasko), Sam Chew Jr. (Peter Jacobs), Robert Lipton (Dave Roberts), John Bleifer (Mishka), Frank McRae (Lincoln Dombrowsky), Rozsika Halmos (paní Kovaková), Earl Montgomery (Russell Langley), Harry Basch (hlasatel), Nada Rowand (paní Vaskoová), Chuck Gradi (Jugovich „Jugs"), Alphonse Skerl (kněz), Reid Cruickshanks (McGuinn), Sidney Clute (vyjednávač), M. Patrick Hughes (Jocko), Bill Zuckert (delegát Bob), Martin Braddock (advokát), Barry Atwater (advokát z Milána), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný