Magic Box – Láska je láska

Společnost Magic Box v úterý 30. října 2012 za 199,- Kč nabízí další domácí film Láska je láska z katalogu Blue Sky Filmu. Komedie, která Vás zahřeje. Film ze života a o životě.

Láska má mnoho podob.

Osmnáctiletá Maruška žije se svým dědečkem Vlastimilem, touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku, jakou zatím zná jen z filmů. Svého vysněného prince skutečně potká. S Markem prožije krásné prázdniny, první milostné dobrodružství, ale také první zklamání.

To, že pravá láska nikdy neodkvete, zjišťuje i Maruščin dědeček Vlastimil. Po letech potkává svoji dávnou lásku Libušku. Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni, svéráznou důchodkyni, která holduje marihuaně. Vtipná a svérázná důchodkyně Libuška totiž na stará kolena propadla této léčivé bylině.

Honza je Maruščin soused i nejlepší kamarád. Je přistižen svou matkou Zdenou, jak se líbá v autě s mužem. Úspěšná manažerka se však nehodlá smířit se synovou orientací. Rozhodne se ho předělat na „normálního kluka“. To ale přináší jen spoustu komických situací. Aspoň, že Honzův táta Karel má pro syna pochopení.

Karel je bývalý ligový fotbalista, dnes už jen údržbář na stadionu. Žije vedle své dominantní manželky Zdeny život ušlápnutého muže, který se jednou za čas, když je pod vlivem alkoholu, odhodlá k neúspěšné domácí vzpouře.

Nečekaným propletením osudů vznikne spousta humorných, absurdních i dojemných situací, přesně tak, jak to v životě bývá.

Na csfd.cz 67 procent: Vcelku milý a příjemný film, na dnešní poměry nezvykle povedený. Jen ten product placement je dneska pro filmy jako mor.

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 104 minut

Premiéra v kinech ČR: 19. ledna 2012

Režie: Milan Cieslar

Pomocná režie: David Strangmüller, David Strangi

Námět: Martin Horský

Scénář: Martin Horský, Milan Cieslar

Dramaturgie: Kristián Suda

Produkce: Kamil Kožíšek, Milan Cieslar, Viktor Mayer, Jaroslav Kučera, Jan Procházka, Richard Signeski

Hudba: Ondřej Brousek, Václav Fiala

Kamera: Marek Jícha

Asistent kamery: Petr Macháček

Střih: Alois Fišárek

Kostýmy: Martina Fialová

Architekt: Václav Novák

Zvuk: Michal Deliopulos

Zvláštní efekty: Martin Oberlander,  Woodoosfx.cz,

Vizuální efekty: Vítek Sedláček, Flamesite

Animace: Klára Marešová, Pavel Kout, Zuzana Bukovinská

Společnost: Happy Celluloid / Česká televize / Blue Sky Media / Flamesite

Natáčeno: Praha, Česká republika / Sedlec-Prčice, Česká republika / Šumava, Česká republika / Londýn, Velká Británie

Hrají: Aneta Krejčíková (Maruška Kalátová), Petr Nárožný (Vlastimil Kalát), Eliška Balzerová (Libuška Nová), Maciej Cymorek (Marek), Simona Stašová (Zdena Fuksová), Ondřej Vetchý (Karel Fuks), Petr Vančura (Honza Fuks), Rudolf Hrušínský ml. (pan Jehlička), Jenovéfa Boková (Marta), Jakub Tomeš (Pítrs Nový), Tomáš Vaněk (Franta), Martin Horský (Standa), Jaromír Nosek (Radek Frolík), Bára Poláková (Milena), Anna Císařovská (Aranka), Luna De Lopez (Heduš), Zdeněk Vencl, Roman Štabrňák, Karel Vlček, Karel Haidelmayer, Nora Najimová, Gabriela Pejchalová, Otta Tesař, Maria Sadoyan, Lina Wagnerová, Barbora Lazarczyková, Michal Kern, Václav Jílek, Petr Macháček, Jakub Šlégr, Martina Randová, Jolana Běhounková, Jarmila Vychodilová, Zdeněk Okleštěk, David Strangi, Milan Duchek, Lilian Fišerová, Barbora Dipold, Anna Schmidtmajerová, Markéta Burešová, Zbyněk Krupa, Matěj Kožíšek, Kateřina Pindejová, Perla Kotmelová, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: Film o filmu