Hudebník František Sahula byl zavražděn

Kytarista a zpěvák František Sahula, enfant terrible české punkové scény, byl umlácen. Jeho tělo našel chatař v pátek ráno na louce u chatové oblasti Skuheř poblíž Kamenice v regionu Praha-východ. Česká hudba tím přichází o jeden ze svých nejorginálnějších zjevů.

Sahula nezapomenutelně ztvárnil postavu úchyla Průši ve videoklipu k písni skupiny Hagen Baden. Jeho působení je však především spjato s kapelou Tři Sestry, jíž pomohl k úspěchu na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Založil si také vlastní skupinu Synové výčepu, se kterou o rok později natočil album V továrně je dobře, a z jejíž produkce vstoupila do širšího povědomí píseň Lambáda; nadále ale spolupracoval také se Třemi Sestrami i na vlastních projektech jejich frontmana Lou Fanánka Hagena. Se Syny výčepu natočil celkem čtyři alba – poslední vyšlo roku 1998 a jmenovalo se Hurrá na měsíc.

Policie zadržela tři podezřelé, zatím ale nikoho neobvinila.

Smrt někdejšího spoluhráče oznámila na svém webu kapela Tři sestry: „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že náš kamarád za tragických okolností zahynul. Přejeme mu žádné stíny na duši.“

Tělo pětačtyřicetiletého muzikanta se našlo v chatové oblasti Skuheř u Prahy. Podle serveru Blesk.cz, který o tragické události informoval jako první, byl zavražděn v noci ze středy na čtvrtek.