Špidla Data Processing – Jantarová kletba (PC hra)

Ve čtvrtek 3. ledna 2013 se na pultech trafik objeví první letošní titul společnosti Špidla Data Processing, za "zakulacených" 59,90 Kč premiérově v edici Hráčův ráj již dlouhou dobu avizovaná hledačka Jantarová kletba. Jak je možno dohledat v komentářích na webu vydavatele, někdy během roku se hra objeví také ve sběratelské edici s bonusovým obsahem.

Hra je sice avzivována již dlouho dopředu, oficiální podklady však nedorazily, proto poskládejme střípky z webu vydavatele:  

V zemi daleké se rozkládalo pohádkové království. Lidé v něm poklidně žili po celá staletí, než se zjevila Temná královna. Zaklela poddané i vaši královskou rodinu. Vysvoboďte své blízké ze zatracení.

Jediný, kdo může zlomit kletbu a království zachránit, je princezna. Ta ovšem vůbec netuší, že je princeznou – zachránila ji totiž její chůva, když byla na světě jen pár dní.  

Pohádková hra s prvky hororu 

Poutavý příběh o zakletém království 

Úchvatná grafika a magická hudba 

 

 

 

Po vydání doplňme text ze zadní strany obalu:  

 

Zjištění, že nejsem sirotek, se mnou otřáslo. Ničemu jsem nerozuměla, dokud mi chůva nevysvětlila vše od začátku. Dozvěděla jsem se, že sestrou mé matky byla Temná královna. Odnepaměti chtěla být vládkyní celého království. Její odvěká touha jí nakonec zatemnila mysl. Zaklela mocným zaklínadlem vše živé. Nebýt mé odvážné chůvy, jež mě hbitě odvedla do bezpečí, čekal by mě stejný osud jako ostatní – stala by se ze mě jantarová socha. Po celých 18 let mě má opatrovnice skrývala před zraky všech smrtelníků. Až po dovršení dospělosti mi pověděla vše. Už vím, proč mě odmala učila kouzlit. Musím být připravená na tento osudový den. Nadešel čas odplaty. Pomozte mi zbavit náš trům zlé královny a osvobodit rodiče od starodávné kletby jednou provždy.

 

Hledejte a sbírejte ukryté předměty. Přijďte na to, k čemu slouží a kdy je máte použít. Zjistěte, jak vyřešit složité logické úkoly, dostat se skrze spletitá bludiště či překonat mnohé další hlavolamy. Vybojujte si cestu až k samotné králvoně všeho zla!

Zadní strana